Tatvanlı öğrencilerden ünlü ressamlara taş çıkartacak eserler

Tatvanlı öğrencilerden ünlü ressamlara taş çıkartacak eserler

Genel 15.06.2024 12:44:14 0
Tatvanlı öğrencilerden ünlü ressamlara taş çıkartacak eserler
Tarih: 15.06.2024 12:44 Güncelleme: 15.06.2024 12:44
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde öğrencilerin yapmış olduğu resim sergisi yoğun ilgi gördü.
Tatvan’ın Benekli Ortaokulu öğrencilerinin görsel sanatlar dersinde 4 yılda aldıkları eğitim sonucunda yılsonunda sergiledikleri hünerler adeta ünlü ressamlara taş çıkarttı. 300 öğrencinin yaklaşık 4 yılda yapmış olduğu eserlerin sergilendiği resim sergisinin açılışına Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Tatvan İlçe Jandarma Komutanı Aytunç Tayfur, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve kurum amirleri de katıldı. Sergiyi gezen Tatvan Kaymakamı Remzi Demir ve beraberindeki heyet, eserleri hayranlıkla gözlemledi. Sergiyi gezen Tatvan Kaymakamı Remzi Demir ve beraberindeki heyet, köylülerin, velilerin ve öğretmenlerin yapmış oldukları yöresel yemekleri tattıktan sonra hatıra fotoğrafı çekilip ayrıldılar.
Nitelikli bir resim sergisi olduğunu ifade eden Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, “Benekli Ortaokulunda yılsonu etkinlikleri çerçevesinde bugün burada Kaymakamımızın teşrifleriyle açılışını yaptığımız resim sergisini ziyaret ettik. Hakikatten de öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizle birlikle çok güzel bir emek ortaya koymuşlar. Çok nitelikli bir resim sergisini gezdik. Daha sonrasında da yine yöresel yemekleriyle ilgili bir çalışmaya katıldık. Yöresel yemekleri tanıtmak adına bir çalışma yapmışlar arkadaşlarımız. Bugün burada bu çalışmaya katılmaktan çok onur duyduk. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Toplamda 300 öğrencinin eserlerinin olduğunu söyleyen Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeliha Kılıçoğlu, “Bugün bir süreç sergisi düzenledik. 4 yıldır bu okulda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak çalışmaktayım. 4 yıllık süreçte öğrencilerimizle belli başlı çalışmalar yaptık. Bugün de burada bir konsept kurup bu eserleri sergilemek istedik. Toplamda 300 öğrenciyle çalıştık ve mezun olan öğrencilerimizin de eserleri var” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ