Tatvan’da yaya geçitleri kırmızıya boyandı

Tatvan’da yaya geçitleri kırmızıya boyandı

Genel 29.09.2022 18:09:58 0
Tatvan’da yaya geçitleri kırmızıya boyandı
Tarih: 29.09.2022 18:09 Güncelleme: 29.09.2022 18:09
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde, İçişleri Bakanlığınca “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde yaya geçitleri kırmızıya boyandı ve yoldan geçen araç şoförlerine uyarılarda bulundu.
Tatvan Uluer İlkokulu önünde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” kampanyası çerçevesinde program düzenlendi. Tatvan Uluer İlkokulu öğrencileri ve Kaymakam Dr. Remzi Demir ise yaya geçitlerini kırmızıya boyayıp, yoldan geçen araç şoförlerine uyarılarda bulunarak broşür dağıttı. Öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyayan Kaymakam Demir, trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek amacıyla öğrencilerle etkinlik yaptıklarını ve İçişleri Bakanlığınca başlatılan kampanya çerçevesinde yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekildiğini belirtti. Kaymakam Demir ayrıca, güvenli trafiğin sağlanması için yaya ve sürücülerin uyması gereken kurallara ve sorumluluklarına da vurgu yaptı.

“Trafik kazası kaynaklı can kayıplarını yüzde 50 azaltmak hedefleniyor”
İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede 81 ilde eş zamanlı olarak, geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekilecek.

Önce yaya görselleri kullanılacak
Ülke genelindeki yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilecek. Standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlanacak. Trafik ışığı bulunmayan ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde “Önce Yaya” görselleri uygulanacak.

Sürücülerde doğru davranış modelleri geliştirilmek isteniyor
Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin amaçlandığı kampanya uyarınca Millî Eğitim Bakanlığına bağlı belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde kampanya etkinlikleri düzenlenecek.

Hafta boyunca kamuoyu bilgilendirilecek
Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında basın/yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.
Programa, Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Tütüncü, Kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ