Tatvan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi

Tatvan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi

Genel 16.07.2025 01:20:19 0
Tatvan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi
Tarih: 16.07.2025 01:20 Güncelleme: 16.07.2025 01:20
Bitlis’in Tatvan ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen meşaleli yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından Tatvan Yaşam AVM önünde devam eden program; saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için yapılan duanın ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi. Program kapsamında şiirler okundu, ilahi dinletisi sunuldu ve katılımcılara sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca 15 Temmuz’u anlatan slayt ve film gösterimi yapıldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Tatvan’da da gece sela okunmasıyla program sona erdi.

Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Her biri bu topraklar için toprağa düşmüş askerimiz hükmünde olan 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Biz biliyoruz ki şehitler Sevgililer Sevgilisi Peygamber Efendimize komşudurlar. Ve yine biliyoruz ki Rabbim şehitlerimizi Sevgili Habibi’nin Livaü’l-Hamd ismiyle müsemma sancağı altında şereflendirsin. Bizi de onlarla beraber şerefyab etsin. Bu hain girişim sırasında darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına, silahlarına çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Hak Teâlâ bir daha milletimizi 15 Temmuz gibi imtihanlara tabi tutmasın. Evlatlarımızı bizden kimse koparamasın, ülkemizi bu tür tehditlerle sınamasın."

Programa Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı Vekili Bayram Barış, Tatvan Garnizon Komutan Vekili Albay Sertaç Özkal, Askeralma Başkanı Albay Metin Şimşek, Tatvan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aytunç Tayfur, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Ateş, Tatvan Belediye Başkan Vekili İzzettin Pirbudak, Tatvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gazi ve şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ