TATSO’nun ilk bilimsel kitabı akademi dünyasından tam not aldı

TATSO’nun ilk bilimsel kitabı akademi dünyasından tam not aldı

Genel 7.11.2023 17:44:21 0
TATSO’nun ilk bilimsel kitabı akademi dünyasından tam not aldı
Tarih: 07.11.2023 17:44 Güncelleme: 07.11.2023 17:44
Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasının (TATSO), akademisyenler Dr. Yılmaz Ulvi Uzun ve Dr. Hakan Kaya editörlüğünde hazırlanan ilk bilimsel kitabı olan “Ekonomi Siyasi ve Kültürel İşbirlikleri Temelinde Türk Devletleri Teşkilatı ve 2040 Vizyonu” konu başlıklı bilimsel kitabının yayın değerlendirmesi SSCI’lı Bilig Dergisinde yayınlandı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ve TATSO Başkanı Bilal Adabağ’ın ön söz yazılarının yer aldığı, Ahlat ilçesine de özel olarak yer verilen TATSO’nun ilk bilimsel kitabıyla ilgili yayın değerlendirmesi Türk Konseyi Proje Direktörü Farrukh Jumayev tarafından yapıldı. Ahmet Yesevi Üniversitesinin SSCI’lı bilimsel yayınlar dergisi olan Bilig Dergisinde yayınlanan değerlendirmede hazırlanan kitaptan övgüyle bahsedildi. Değerlendirmesinde kitabın içerik olarak çok değerli bilgiler içerdiğine dikkat çeken Türk Konseyi Proje Direktörü Farrukh Jumayev, kitabın Türk Devletleri Teşkilatına ve literatüre bilimsel manada değerli katkılar sunacağına inandığını ifade etti. Siyasi, ekonomik ve kültürel olmak üzere 3 bölümden oluşan kitabın içeriğinde yer alan makalelerle ilgili de tek tek değerlendirmelerde bulunan Farrukh Jumayev, “Kitap, iyi araştırılmış ve titizlikle belgelendirilmiş olup, konuyu daha derinlemesine incelemek isteyenler için değerli bir kaynak görevi gören kapsamlı bir kaynakçaya sahiptir. Sonuç olarak, ‘Türk Devletleri Teşkilatı: Siyaset, Ekonomi, Kültürel İşbirlikleri ve 2040 Vizyonu’, Türk dili konuşulan dünyada önemli bir rol oynayan bir örgütün ve onun siyasi, ekonomik ve siyasi açıdan üye devletlerinin yetkin ve anlayışlı bir incelemesidir. Akademisyenlerin, politika yapıcıların ve bu çeşitli ve büyüleyici bölgedeki siyasi, ekonomik ve kültürel dinamikleri kapsamlı bir şekilde anlamak isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir eser. Yazarların dikkat çekici uzmanlığı bu iyi hazırlanmış kitapta ön plana çıkıyor ve bu da onu konuyla ilgili literatüre paha biçilemez bir katkı sunmaktadır” dedi.
Kitap editörlerinden Dr. Yılmaz Ulvi Uzun ise Türk Devletleri Teşkilatına üye devletlerdeki saygın akademisyenlerinin bir araya gelerek hazırlamış oldukları bu kitabın literatürde tek olduğuna dikkat çekerek, yapılan bu nitelikli çalışma ile teşkilata akademik anlamda katkı sunmayı ve teşkilata üye devletlerde bulunan üniversiteler arasındaki iş birliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
İlk bilimsel yayınları olan kitabın bu denli büyük beğeni almasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getiren TATSO Başkanı Bilal Adabağ da, editörler Dr. Yılmaz Ulvi Uzun ve Dr. Hakan Kaya başta olmak üzere çalışmada yer alan tüm akademisyenlere tebrik ve teşekkürlerini iletti. TATSO olarak yine Dr. Yılmaz Ulvi Uzun ve Dr. Hakan Kaya editörlüğünde daha kapsamlı yeni bir bilimsel kitap çalışmasının hazırlığı içinde olduklarının müjdesini paylaşan Adabağ, Türk Devletleri Teşkilatı’na akademik açıdan katkı sunma çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ