Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Van’da

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi.

Yerel 21.10.2022 12:08:00 0
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Van’da
Tarih: 21.10.2022 12:08

 VANGÖLÜ TV ÖZEL

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ni ilk durağı,  İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerini sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a ulaştıracak İyilik Trenini uğurlamak oldu.

“TÜM ACIYI BELKİ DİNDİRMEZ AMA EN AZINDAN PAKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUĞUMUZU BİLSİNLER”

Burada bir konuşma yapan Bakan Kirişci şunları söyledi: Millet olarak en büyük görevimiz zor günlerde Pakistanlı kardeşlerinin yanında olmak, elindeki ekmeği bölüşmek ve paylaşmaktır.

Bir kez daha kardeşlerimizin yaşamış olduğu bu sel felaketinden dolayı acılarını paylaşıyoruz. Bu acıları paylaşmak yetmez. 39 vagonumuzda, 21 ilimizden toplamış olduğumuz yardımlar, vatandaşlarımızın gerçekten duaları, aziz milletimizin destekleri var. Tüm acıyı belki dindirmez ama en azından Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu burada bir kez daha göstermek durumundayız. Çünkü bu kardeşlerimiz, zorda olduğumuzda her daim yanımızda ilk gördüğümüz kardeşlerimiz olmuştur.

Ardından Van valiliğine gelen bakan ve beraberindekiler burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

“2023 EŞİĞİNİ RAHAT GEÇMEK İÇİN PARTİ OLARAK ÇOK ÇALIŞMAK VE GAYRET GÖSTERMEK GEREKİYOR”

Bakan Kirişci, toplantıdan sonra AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret etti.  Burada partililere seslenen Bakan Kirişci, şu şekilde konuştu:

2023 eşiğini rahat geçmek için parti olarak çok çalışmak ve gayret göstermek gerekiyor. Diğer taraftan Türkiye savaştan yana değil, barıştan yana olan bir ülke olduğunu ama zorda kalırsa da savaştan kaçmayacağını, bunun gereğini yapacağını da dün göstermiş, bugün de göstermeye devam ediyor. Bizim dün yapmış olduğumuz bir konuşmadan hareketle, öbür dünyada hesabını sorarlar ifademizi, mazlum milletlerin umudu haline gelen bir Türkiye'nin, eğer bu geldiği noktadan geriye düşmesi şayet birilerini mutlu edecekse, elbette Cenab-ı Hak bunu bu dünyada da sorar ahirette de sorar. Bunun hilafına, bunun aksine görüş beyan edenlerle ilgili bizim bir tek söyleyebileceğimiz söz vardır oda kalpleri mühürlenmiş olanlardır. Artık onlara bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey söz konusu değil. Gerçekten bizim parti olarak çok çalışmamız, çok gayret etmemiz ve 2023 eşiğini de çok rahat bir şekilde aşmamız gerekiyor. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, mahalle temsilcilerimize varana kadar bütün kardeşlerimizin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. Sadece Türkiye'nin umudu değil, aynı zamanda da mazlum milletlerin umudu haline geldiğini söyledim. Düşünün Rusya- Ukrayna ile savaşıyor ve NATO'nun 2 numaralı ülkesi olan ülkemiz, aynı zamanda AB ile müzakere süreci yürüten bir ülke ve bu ülke diyor ki 'ben ne Ukrayna'yı nede Rusya'yı bir futbol taraftarlığı içerisinde tutmayacağım, her ikisi de benim dost ve komşu ülkelerimdir.

Daha sonra İl Tarım Müdürlüğünde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

Kaynak: Vangölü TV


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Tarım Orman Bakanı Kirişci
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem