Tarihin yaşayan canlı tanığı: 120 yaşındaki delikanlı

Tarihin yaşayan canlı tanığı: 120 yaşındaki delikanlı

Genel 19.01.2023 09:05:59 0
Tarihin yaşayan canlı tanığı: 120 yaşındaki delikanlı
Tarih: 19.01.2023 09:05 Güncelleme: 19.01.2023 09:05
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan ve gençlere adeta taş çıkaran 120 yaşındaki Şeyhmus Özem, ömrü boyunca 5 defa doktor yüzü gördü.
Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı köyünde yaşayan ve 120 yaşında olduğunu iddia eden Şeyhmus Özem, hayatı boyunca 5 defa hastaneye gitti. Seferberlik zamanında nüfusa kaydının geç yaptırıldığını ve nüfus cüzdanına göre 91, asıl yaşının ise 120 olduğunu iddia eden Özem, ilerleyen yaşına rağmen kimsenin yardımı olmadan ihtiyaçlarını karşılıyor. Sağlıklı kalmanın ve uzun yaşamanın sırrını yaptığı ibadete bağlayan 6 çocuk ve 105 torun sahibi Özem, torununun torununu gördü.
Yaşamında bir asrı geride bırakan Özem, yaşına rağmen dimdik ayaktaki duruşu ile de görenleri hayran bırakıyor.
Hastaneye 5 kez gittiğini söyleyen Şeyhmus Özem, sağlığının gayet yerinde olduğunu dile getirerek, “Yoncabaşı köyünde yaşıyorum ve 120 yaşındayım. Allah’a hamdolsun ki hala aklım ve sağlığım yerinde. Rus askerleri burayı işgal ettiğinde 12 yaşındaydım. Ailem ile korkudan öğle vaktinde Mardin’in Ömerli ilçesine doğru yola koyulduk. 10 yılı aşkın süre Ömerli’de zengin bir adamın yanında çalıştık. Seferberlik bittikten sonra memlekete dönüş yaptık. O zaman resmi nüfus kaydımızı yapacak kimse olmadığı için kimlik çıkaramadık. Memlekete döndükten 10 yıl sonra kimliğimi çıkardım. Bu zamana kadar 5’ten fazla hastaneye gitmişliğim yok ve buna rağmen sağlığım yerinde” ifadelerini kullandı.
Şeyhmus Özem’in oğlu Yaşar Özem ise babasının ilerleyen yaşına rağmen kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürdüğünü anlatarak, “Babam 120 yaşında ve bu zamana kadar 5 defa doktora gitti. Şimdiye kadar hayatını sürdürüyor ve maşallah gençler gibi görünüyor. 2 oğlu ve 4 kızı var. Biz bu yaşında hacı babama muhtaç oluruz ama o bize muhtaç olmaz” şeklinde konuştu.
Şeyhmus Özem’in komşusu Mehmet Reşit Aygün de, Özem’in köydeki en yaşlı kişi olduğunu dile getirerek, “Seferberlik dönemini ve göç ettikleri her anı hatırlıyor. O dönemde en az 10 yaşında olduğunu söylüyor. Maşallah çok sağlıklı ve bu yaşına kadar 1 defa göz muayenesine giderek gözlük aldı. Hacı amca 5 vakit namazını kılarak 24 saat boyunca tespih çekiyor. Allah uzun ömür versin başımızdan eksik etmesin. Köyümüzde doğup büyüyenlerin çoğu rahmetli oldu. Ama hacı hala ayakta duruyor. Bu bölgede hacı yaşında kimseyi görmedik” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

Elazığ’da Cumhuriyet coşkusu sporla kutlandı


Van Spor

Buzda sürat heyecanı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ