Tahmazoğlu, yan yattı denilen konutları ziyaret etti

Tahmazoğlu, yan yattı denilen konutları ziyaret etti

Genel 17.02.2023 17:53:49 0
Tahmazoğlu, yan yattı denilen konutları ziyaret etti
Tarih: 17.02.2023 17:53 Güncelleme: 17.02.2023 17:53
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaşanan deprem felaketinde siyasi malzeme olarak kullanılan YeşilVadi Konutlarında oturan vatandaşları evlerinde ziyaret etti.
Şahinbey İlçesi’ne 9 bin 683 konut kazandıran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan tüm yapıların hiçbir sıkıntısının olmadığını ifade etti. Başkan Tahmazoğlu YeşilVadi Konutları’nda ki daireleri gezerek vatandaşlarla görüşüp sohbet etti.
“Eşi benzeri olmayan bir depremdi”
Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı yapılarda hiçbir sıkıntı olmadığını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “’Asrın felaketi’ dediğimiz, coğrafyamızda eşi benzeri olmayan 2 büyük deprem yaşadık. Hatay, Adıyaman, Maraş, İslahiye ve Nurdağı’nda binalar yıkıldı. Mühendisler yapıları tek tek inceledi ve oturulamayacak binalara ağır hasarlı raporu veriyorlar. Oturulabileceklere ise az hasarlı veya hasarsız raporu veriyorlar. Bina yan yatmış denen blokta ikamet eden ailelerimizi ziyaret ettik. Şahinbey Belediyesi olarak depreme dayanıklı 10 bin 388 binayı yıkarak 10 bine yakın konut yaptık. Yaptığımız konutların hepsi sağlam ve içerisinde vatandaşlarımız oturuyor. 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki tane büyük deprem yaşadık. Belki de 500 yılda bir olacak depremi bizimle birlikte 10 il yaşadı. Bu sarsıntıda ufak tefek çatlaklar olabilir. Cumhurbaşkanımız depremzedelere 10 bin TL nakdi destek veriyor. Bu desteklerde hesaplara yatmaya başladı” dedi.
Devletimiz yanımızda
YeşilVadi Konutları’nda ikamet eden vatandaşlar ise, “Devletimiz çok şükür yanımızda, Cumhurbaşkanımız depremzedelere 10 bin TL destekte bulunuyor. Hasar alan ufak tefek yerleri de o destekle yaptıracağız. Bizden daha mağdur insanlar var. Bizler evlerimizde oturuyoruz. Bizlere evlerimizde oturduğumuz için tepki gösterdiler. Ama büyütülecek bir durum yok. Şu anda siyaset yapacak zaman değil. Başkanımızdan da hükümetimizden de memnunuz. Allah hükümetimizden razı olsun” diye konuştular.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ