Suriye Ulusal Diyalog Konferansı'ndan Kararlı Mesaj: Bölünmeye ve İşgale Taviz Yok!

Suriye Ulusal Diyalog Konferansı'ndan birlik ve beraberlik mesajı çıktı.

Dünya 26.02.2025 09:40:00 0
Suriye Ulusal Diyalog Konferansı
Tarih: 26.02.2025 09:44 Güncelleme: 26.02.2025 09:40

SURİYE'DEKİ ULUSAL DİYALOG KONFERANSI BİRLİK MESAJLARIYLA SONA ERDİ

Şam'da düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Konferansı, 600'den fazla katılımcının yer aldığı, etnik ve dini çeşitliliği bir araya getiren bir oturumla tamamlandı. Konferansta Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, İsrail işgallerine olan tepkiler ve anayasa reformu gibi önemli konular ele alındı. Şam'daki Halk Sarayı'nda düzenlenen kapanış törenine, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ve diğer hükümet üyeleri katıldı. 

SONUÇ BİLDİRİSİNDE NELER VAR?

Son bildiride Suriye'nin parçalanmasına kesinlikle karşı çıkılması, İsrail'in ihlallerinin kınanması ve hemen sona erdirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, anayasa reformu, ifade özgürlüğü, insan haklarına saygı ve kadın haklarının güçlendirilmesi gibi konular öne çıktı. Yapılan çağrılarda, şiddet ve nefret söyleminin reddedilmesi ve ekonomik kalkınma için yaptırımların kaldırılması gibi önemli talepler yer aldı. 

CUMHURBAŞKANI ŞARA'DAN KESİN MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara, konferanstaki açılış konuşmasında, ülkenin sıkıntılı geçmişine rağmen birlik ve dayanışma içinde iyileşmesi gerektiğine dikkat çekti. Şara, devletin yasalara olan bağlılığı ve silahsızlanma politikaları hakkında kesin konuştu ve Suriye halkına güvendiğini ifade etti.

GENİŞ KATILIM VE DİYALOG VURGULARI

Konferans boyunca hazırlık komitesi ve çeşitli katılımcılar, Suriye'nin içerisinde bulunduğu durumu iyileştirmek ve geleceğe dönük pozitif adımlar atmak amacıyla geniş çapta fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar arasında bulunan Piskopos Yusuf Topçu ve sanatçı Muna Vasıf gibi isimler, diyaloğun ve açık iletişimin önemini vurgulayarak, toplumsal barışın ve yeniden yapılanmanın altını çizdiler. Türkmen temsilcileri, yeni yönetimin etnik ve mezhepsel çeşitliliği temsil edecek şekilde yapılandırılmasının önemine dikkat çektiler.

ULUSAL VE ULUSLARARASI TAVSİYELERLE GELECEĞE BAKIŞ

Konferanstan çıkan sonuçlar, ülkenin yeni yöneticilerine geçiş sürecinde rehberlik edecek tavsiye niteliğindedir. Hazırlık sürecinde yapılan yirmi oturum, çok sayıda bölge temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti ve bu süreç, ulusal uzlaşı ve yeniden yapılanmanın temellerini atmaya yönelik bir platform olarak değerlendirildi. Suriye'nin çeşitli bölgelerinden katılımlarla, ülkenin birliği ve beraberliği ön plana çıkarıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ