Sultansuyu’nda milyonluk taylar için modern tavlalar inşa ediliyor

Sultansuyu’nda milyonluk taylar için modern tavlalar inşa ediliyor

Ekonomi 19.02.2024 11:32:55 0
Sultansuyu’nda milyonluk taylar için modern tavlalar inşa ediliyor
Tarih: 19.02.2024 11:32 Güncelleme: 19.02.2024 11:32
Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde bulunan ve depremlerde hasar alarak yıkılan, milyonluk tayların bakımının yapıldığı tavlalar yeniden inşa ediliyor. İleri teknoloji kullanılarak inşa edilen tavlarla tay yetiştiriciliğinde kalitenin arttırılması hedefleniyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da, yarış dünyasına kazandırdığı ünlü Arap tayları ile adından sıkça söz ettiren Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yıkım işlemleri tamamlanan safkan milyonluk atların yetiştirildiği tavlalar yeniden inşa ediliyor. 6 Şubat depremlerinden ciddi ölçekte etkilenen işletmede at yetiştiriciliğinin yapıldığı 3 tavla yıkılmış, 2 adet tavla ise ağır hasar almıştı. Hasarlı tavlaların yıkım işlemlerinin ardından yenileri için çalışma başlatılırken, ileri teknoloji kullanılarak inşa edilen tavlalardaki çalışmaların tamamlanmasıyla tay yetiştiriciliğinde kalitenin artması bekleniyor.

“Türkiye’nin en modern tavları inşa ediliyor”
Depremlerde yıkılan tavlalarla ilgili inşa çalışmalarının sürdüğünü aktaran Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Öcal, "6 Şubat depremlerinde at yetiştiriciliği yapılan tavlarımızdan bir kısmı yıkıldı bir kısmı ise ağır hasar aldı. Genel müdürlüğümüzün olağan üstü gayretleriyle üç tavlamızın ihale süreci tamamlanarak inşaat çalışmalarına başlanıldı. Çalışmaların bahar sonunda tamamlanmasını bekliyoruz. Yıl içerisinde iki tavlamızın daha ihalesi yapılacak çalışmalar tamamlandığında Türkiye’deki en moderen ve konforlu tavlalarına sahip olacağız. Biz zaten Sultansuyu Tarım İşletmesi olarak atçılıkta bir markayız. Tavlalarında devreye girmesiyle daha kaliteli at yetiştirme konusunda önemli bir yol alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“Sultansuyu Tarım İşletmesi’ni marka haline getirmeyi hedefliyoruz”
Türkiye’nin en büyük boğa sperması üretim merkezlerinden biri olan Sultansuyu Tarım İşletmesi’ndeki üretimi yapılan boğa spermalarının dünyaya ihraç edildiğini hatırlatan Öcal, "Boğa sperması üretimimiz de devam ediyor. Bunun yanı sıra boğa yetiştirmek amacıyla yeni bir tesis inşa edilecek. Tesis faaliyeti girdiğinde yerli ve milli daha kaliteli sperma üretimini de gerçekleştirmiş olacağız. Sperma üretimi de işletmemiz için ayrı bir marka değeri. Tüm ekibimizle birlikte Sultansuyu Tarım İşletmesi’ni marka işletme haline getirmeyi hedefliyoruz. Ekibimizle birlikte bunu başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ