Sultangazi Belediyesi’nden ilçeye gelen depremzedelere destek

Sultangazi Belediyesi’nden ilçeye gelen depremzedelere destek

Genel 13.02.2023 19:21:40 0
Sultangazi Belediyesi’nden ilçeye gelen depremzedelere destek
Tarih: 13.02.2023 19:21 Güncelleme: 13.02.2023 19:21
Yüzyılın felaketinin ardından bölgeye tüm imkanlarını seferber ederek yardım eli uzatan Sultangazi Belediyesi, İstanbul’a gelen depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi’ne kurulan yardım merkezinde depremzedeler, monttan bota, çamaşırdan bebek bezine kadar birçok ihtiyaç ürününü ücretsiz şekilde temin edebiliyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın en yıkıcıları olarak kayda geçen depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. İlk günden bu yana afet bölgelerine yaşam malzemelerinin olduğu 75 tır, 37 kamyon, iş makinesi ve mobil aşevi desteği veren Sultangazi Belediyesi, bu kez İstanbul’a gelen depremzedeler için harekete geçti. Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi’nde afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir merkez oluşturuldu. Deprem bölgelerinden akrabalarının yanına Sultangazi’ye gelen afetzedeler, çamaşır, mont, pardesü, bebek bezi, bot, ayakkabı, battaniye, yorgan, hijyen malzemesi gibi birçok ihtiyacını ücretsiz alabilme imkanı buluyor. Merkeze gelen vatandaşların T.C. kimlik numaraları ile adres kontrollerinin sağlanmasının ardından vatandaşlar ihtiyacı olan ürünleri alabiliyor.

“Daha çok depremzedeye ulaşmamız gerek”
Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, yapılan uygulamanın önemine dikkat çekti. İlgili kurumların bu ve benzeri uygulamaları hayata geçirmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Dursun, “İstanbul’a akrabalarının yanına gelen depremzede vatandaşlarımız buraya uğruyorlar. Bir mağazadan alışveriş yapar gibi hiçbir bedel ödemeden ihtiyaçları neyse alıp gidiyorlar. Bir, iki diye sayı sınırlandırması yapmıyoruz. İhtiyaçları neyse onları temin ediyoruz. İlgili kuruluşlarda buna yönelik çalışmaların yapılması gerekir. Oradan gelen her bir kardeşimize bizlerin destek olması, sahip çıkması gerekir. Depremi hep konuştuk elbette ama bundan sonrası da çok önemli” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ