'Zengin sporu' algısının değiştiği tenise ilgi büyüyor

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, 'zengin sporu' algısını değiştirdikleri tenis branşına ilginin artmaya devam ettiğini bildirdi.

Van Spor 11.03.2020 12:54:38 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2020 12:54

ANTALYA(AA) - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tabana yayılması için yürüttükleri çalışmalarla tenisin sadece illerde değil birçok ilçede oynandığını belirtti.

Herkesin tenis oynamasını istediklerini vurgulayan Durmuş, tenisin zengin sporu olmadığını, bunu anlatmaya çalıştıklarını, başarılı da olduklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile güzel projeler yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini aktaran Durmuş, "Çok sayıda sporcumuzla temsil edilebilme hakkını dünyanın her yerinde elimizde bulundurmak istiyoruz. Çok genç bir jenerasyonumuz var. İnşallah bunların hepsini başaracağız." dedi.

2020'de 100 bin lisanslı sporcu hedefi

Türkiye'de lisanslı tenisçi sayısının her geçen gün arttığını anlatan Durmuş, bu sayının 61 bine yaklaştığı bildirdi.

Durmuş, sporcu sayısındaki artışın gelecek için umut verici olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Lisanslı sporcu sayısı 3-5 yıl önce 10-15 binken bugün 60 binlere geldik. Hedefimiz, bu yılın sonunda 100 bin sayısına ulaşmak. İnşallah 100 binleri aşar, milyonları bulur. 82 milyonluk nüfusa sahip ülkemizde sporun algısı değişiyor, gelişiyor ve ilgi artarak devam ediyor. Türkiye'yi tenis ülkeleri arasında çok iyi bir yere oturtmak istiyoruz. Bütün lobilerimizde, toplantılarımızda Türkiye'nin tenis ülkesi olduğunu çok net görebiliyoruz. Onun mutluluğunu yaşarken, başarılı sporcularımızın her gün daha çok desteklenerek, adım adım yukarıya çıktığını gözlemleyebiliyoruz. Hedeflerimize ulaşmamız noktasında çok daha kısa zamanda önemli mesafeler alacağımıza inancım tam."

Spor turizmi için uygun iklim, altyapı, tesislere sahip Antalya'ya tenis oynamaya yılda yaklaşık 100 bin kişinin geldiğini aktaran Durmuş, bunun da çok büyük değer oluşturduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ