Zayıflamak içi başladı, 11 aylık sakatlıktan kurtuldu, 2 madalya kazandı

Elazığlı Mehmet Emin Arslan, iki yıl önce zayıflamak için başladığı başladığı Kick Boks’ta önce sakatlandı, 11 aylık tedavinin ardından iki madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. 22 yaşındaki Mehmet Emin Arslan iki yıl..

Van Spor 30.05.2019 11:04:00 0
Zayıflamak içi başladı, 11 aylık sakatlıktan kurtuldu, 2 madalya kazandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.05.2019 11:04

Elazığlı Mehmet Emin Arslan, iki yıl önce zayıflamak için başladığı başladığı Kick Boks’ta önce sakatlandı, 11 aylık tedavinin ardından iki madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti.

22 yaşındaki Mehmet Emin Arslan iki yıl önce zayıflamak amacıyla Kick Boks’a başladı. Başladığı sporda yetenekli bulunan Arslan, bir antrenman esnasında ayak tarak kemiğinde kırık oluşup sakatlandı. 11 aylık tedavi sonrası sakatlığını atlatan Arslan önce Akdeniz Şampiyonası’nda 1’inci, ardından da Avrupa Şampiyonası’nda ikincilik kazanarak önemli bir başarı elde etti. Azimle çalışmasını sürdüren Arslan şimdi, 1 Temmuz’da Erzurum’da başlayacak olan Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olmak için hocası eşliğinde yoğun bir çalışma yapıyor.

Kick Boks’a 20 yaşında başladığını belirten Mehmet Emin Arslan, “Amacım savunma sanatlarını öğrenmek ve aynı zamanda zayıflamaktı. Hocam beni fark etti. Şu ana kadar iki derecem var. Tabi iki yılın on bir ayı sakatlıkla geçti. O dereceler bir yıl, bir ayda alınmış dereceler. Çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Derecelerim ağır siklet +91 kiloda Akdeniz Şampiyonası 1’inciliği ve 4. Uluslararası Turkish Open Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda 2’incilik. Allah’ın izniyle önümüzde Türkiye Şampiyonası olacak. Hedefimiz orada 1’incilik"dedi.

Arkadaşıyla antrenman yaparken ayak tarak kemiklerinin kırıldığını anımsatan Arslan," On bir ay spor yapamadım. Sakatlığım geçtikten sonra Ocak ayında yeniden başladım. Uzun bir süre oynayamama rağmen iyi sonuçlar aldım. Allah’ın izniyle ülkemize ve şehrimize daha iyi sonuçlar getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Emin’in geçirdiği sakatlıktan dolayı on bir ay ringlerden uzak kaldığını dile getiren Kick Boks Milli Takım Antrenörü Zülfü Topuz,"İnancını, azmini kaybetmeden çalıştı. Kısa bir süre içinde Akdeniz Şampiyonası’nda şampiyonluk ve Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda ikincilik elde etti. Aldığı başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Elazığ’ın değerli hocalarından Erkan Fırat’ın öğrencisidir. İlimiz sporcularına bizler her zaman destek veriyoruz. Sporcular yeter ki ellerinden geleni yapsınlar. 1 Temmuz’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda kendisinde madalyadan ziyade şampiyonluk bekliyoruz. Sakatlık kötü bir şey. İnşallah Allah kimseye göstermez. Çalışmalarımızın karşılığını göreceğiz. Yeter ki kendine inansın, güvensin” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ