Vanlı engelliler, engelsiz otobüsle rahata kavuştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tahsis edilen engelli otobüsüyle Van’daki engelli sporcular müsabakalara daha rahat gidebiliyor.

Van Spor 4.10.2016 00:21:28 0
Vanlı engelliler, engelsiz otobüsle rahata kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2016 00:21

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tahsis edilen engelli otobüsüyle Van’daki engelli sporcular müsabakalara daha rahat gidebiliyor.


Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Engelleri Aşıyoruz Projesi’ kapsamında Van’a hibe edilen engelli otobüsü ile spor aktivitelerine giden Vanlı engelliler, kendileri için tahsis edilen engelli otobüsü ile birçok zorluğu aşıyor. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibe edilen engelli otobüsünün kentteki engellilere hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, “Her gün rutin programlar dahilinde bütün engelli gruplarımızı otobüsümüzle spor tesislerine taşıyoruz. Görme, bedensel ve işitme engellilerimize, hem müsabakalara yönelik hem de antrenmanlara yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda bu otobüsü ilimize kazandıran Bakanlığımız ve bütün bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyor, otobüsümüzün hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.


2015 yılında kendileri için tahsis edilen engelli otobüsü sayesinde 2016-2017 sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi antrenmanlarına başladıklarını ifade eden Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara ise, daha önce engellilerin spor yapma ve evlerinden çıkma sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “Bize tahsis edilen otobüs sayesinde engellilerimiz, hem spora hem de evlerinden çıkıp hayata daha çok motive oluyorlar. Evlerinden çıkamayan engellilerimiz, spor yaparak hayata tutunurlar” diye konuştu.


Şu anda 40 lisanslı sporcularının olduğunu ve hedeflerinin milli takıma sporcu göndermek olduğunu ifade eden Baykara, “Şu anda tekerlekli sandalye basketbol takımımızda 15, diğer branşlarda ise 25 olmak üzere 40 lisanslı sporcumuz var. Ülkemiz yaklaşık 10 gün önce biten Paralimpik Oyunları’nda başarılı dereceler aldı. Neden ilimizden de milli sporcular çıkmasın? İlimizi en güzel şekilde temsil etmesin? İnşallah Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün açmış olduğu bu tesislerle bizler daha çok aktif sporcu yetiştiririz” ifadelerini kullandı.


Kendilerine ait tesislerin depremde yıkıldığını ve bunun sıkıntısını yaşadıklarını dile getiren Baykara, “Şu anda engellilerimiz, Genlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle Olimpik Yüzme Havuzu ve Edremit ilçemizdeki Gençlik Merkezi Havuzunu kullanıyorlar. Ben bu kapsamda bizlere destek çıkan ve her zaman kapılarını bize açan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a teşekkür ediyorum” dedi.


6 Nokta Görme Engelliler Derneği Başkanı Mahir Tam da, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


Bedensel engelli Önder Yuka ise, daha önce halk otobüsleri ile antrenmanlara gittiklerini, ancak iniş ve binişlerde zorluk çektiklerini belirterek, “Halk otobüsleri çok kalabalık olduğu için rahat edemiyorduk. Ayrıca otobüsler dolu olduğu için çoğu zaman yollarda alınmıyorduk. Şimdi ise aracımız var. Onunla rahatlıkla her yere gidebiliyoruz” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ