Trabzonspor Sörloth ve Nwakaeme ile coştu

Süper Lig'de 18. haftayı 35 puanla 3. sırada tamamlayan ve 41 golle ligin en golcü takımı olan bordo-mavililerde, Sörloth 15, Nwakaeme de 7 gol atarak, gollerin yarısından fazlasını kaydettiler.

Van Spor 20.01.2020 13:23:27 0
Trabzonspor Sörloth ve Nwakaeme ile coştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.01.2020 13:23

TRABZON(AA) - Süper Lig'in 18. haftasını 35 puanla 3. sırada kapatan ve 41 golle ligin en golcü takımı olan Trabzonspor, Alexander Sörloth ile Nijeryalı futbolcu Anthony Nwakaeme'nin golleriyle coştu.

Bordo-mavililerde ligin 18 haftalık bölümünde, Sörloth 15, Nwakaeme de 7 gol atarak, gollerin yarısından fazlasını kaydetmeyi başardılar.

Sezon başında İngiltere'nin Crystal Palace Kulübünden satın alma opsiyonuyla iki yıllığına 750 bin avroya kiralanan 24 yaşındaki Norveçli futbolcu Sörloth, ilk 18 haftanın tamamında forma giyerek bin 601 dakika görev yaptı.

Sörloth, takımının en fazla süre alan oyuncu olurken oynadığı karşılaşmaların 12'sinde rakip fileleri havalandırdı.

Kaydettiği 15 golle takımının en skoreri olan Sörloth, ligde gol krallığı yarışında ilk sırada yer almayı başardı.

Sörloth, Beşiktaş, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Antalyaspor, İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir maçlarında 1'er, Hes Kablo Kayserispor maçında 2, Kasımpaşa ile oynanılan ikinci maçta 3 gol attı.

Kariyerinin en golcü dönemi

Sörloth, Trabzonspor'da ligin ortalarında olmasına karşın kariyerinin de en golcü dönemini yaşadı.

Norveç Ligi'nde 2014-2015 sezonunda 13 gol kaydeden Sörloth, bordo-mavili takımda 15 golle kariyerinin en golcü dönemini geçiriyor.

Bu sezon tüm resmi maçlarda ise bordo-mavili takımda 18 gol atan Sörloth, 2017-2018 sezonunda Crystal Palace ve Midtjlland ile resmi maçlarda 15 gole ulaşmıştı.

Nwakaeme, takip etti

Trabzonspor'da Sörloth'u, Nijeryalı oyuncu Nwakaeme takip etti.

Bordo-mavili takımda ligde 18 maç ile 1596 dakika sahada kalarak en fazla süre alan oyuncular içinde de Sörloth'dan sonra ikinci sırada yer alan Nijeryalı futbolcu, 7 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Nwakaeme, bordo-mavili takımın galip geldiği Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Antalyaspor ve Kayserispor maçlarında 1'er, Kasımpaşa maçında da 2 gol attı.

Puana büyük katkı

Sörloth ve Nwakame, attıkları gollerle de bordo-mavili takımın zirve yarışında yer almasını sağladılar.

Karadeniz ekibi, bu iki futbolcunun gol attığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi, 35 puanın da 28'ini toplamayı başardı.

Trabzonspor, bu futbolcuların gol attığı maçlarda Beşiktaş ve Gaziantep FK'yi 4-1, Çaykur Rizespor'u 2-1, Ankaragücü'nü 3-0, Antalyaspor'u 3-1, İttifak Holding Konyaspor'u 1-0, Hes Kablo Kayserispor'u 6-2, Kasımpaşa'yı 6-0 yendi.

Kasımpaşa ile oynanılan ilk maçta ve Galatasaray'la 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir maçlarında da sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ