Rekortmen Atiba Hutchinson, Beşiktaş'ta ikinci 'dalya'ya hazırlanıyor

Beşiktaş'ın Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı oyuncusu unvanına sahip Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson, siyah-beyazlı formayla ikinci 'dalya' için gün sayıyor.

Van Spor 24.06.2020 12:03:36 0
Rekortmen Atiba Hutchinson, Beşiktaş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.06.2020 12:03

İSTANBUL(AA) - Beşiktaş'a 2013-2014 sezonunda transfer olan 37 yaşındaki Atiba Hutchinson, 7 sezonda 199 lig maçına çıktı.

Kanadalı futbolcu, teknik direktör Sergen Yalçın'ın, 26 Haziran Cuma günü İttifak Holding Konyaspor ile Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşmada görev vermesi halinde siyah-beyazlı formayla ligde 200. maçına çıkacak.

Trabzon maçlarında dönüm noktalarını yaşadı

Huthcinson, siyah-beyazlı takımda Süper Lig'de en fazla forma giyen oyuncu unvanını elinde bulunduruyor.

Kanadalı futbolcu, özellikle Trabzonspor maçlarında, Beşiktaş'taki önemli anlarını yaşadı.

Siyah-beyazlı formayla ilk lig maçına 18 Ağustos 2013'teki Trabzonspor maçıyla çıkan Hutchinson, Beşiktaş'ın Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı oyuncu unvanını da yine bordo-mavili takımla oynanan bir karşılaşmada elde etti. Hutchinson, 16 Aralık 2018'de Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmayla ligdeki 157. karşılaşmasına çıktı ve 156 maçta görev alan Tomas Sivok'u geçerek rekorun yeni sahibi oldu.

İki şampiyonluk yaşadı

Kanadalı futbolcu Beşiktaş kariyerinde iki lig şampiyonluğu yaşadı.

Tecrübeli oyuncu, siyah-beyazlı takımdaki ilk şampiyonluğu için 2 sezon beklemek zorunda kaldı. Beşiktaş'taki ilk şampiyonluk sevincini 2015-2016 sezonunda yaşayan Hutchinson, bir sonraki sezon takımında aynı mutluluğa ortak oldu.

2015-2016'da maç kaçırmadı

İstikrarlı futboluyla Beşiktaşlı taraftarların sevgisini kazanan Hutchinson, ilk şampiyonluk sevinci yaşadığı 2015-2016 sezonunun tamamında forma giyme başarısı gösterdi.

Sezon boyunca sakatlık sıkıntısı yaşamayan Kanadalı futbolcu, zorlu periyotta sarı veya kırmızı kart görmeyerek bir başka başarıya imza attı.

4 teknik direktörün de vazgeçilmezi oldu

Beşiktaş formasıyla 4 teknik direktörle çalışan Hutchinson, bu çalıştırıcıların her zaman vazgeçilmezi oldu.

Slaven Bilic'in görev yaptığı 2013-2015 döneminde takımın önemli isimleri arasına giren tecrübeli futbolcu, daha sonra görev alan Şenol Güneş, Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın'ın da en güvendiği isimler arasında yer aldı.

173 maçta 90 dakika oynadı

Atiba Hutchinson, 199 lig maçının büyük bölümünde 90 dakika sahada kaldı.

Siyah-beyazlı oyuncu, 173 maçta 90 dakika görev almayı başardı.

Savunmadan hücuma dönüşen oyun tarzı

İstikrarlı futboluyla Beşiktaş'ta ve Türk futbolunda önemli bir yer edinen Hutchinson, son 2 sezonda değişen oyun tarzıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Geldiği ilk sezonda ön liberoda oynayan ve takım savunmasına büyük katkı veren siyah-beyazlı oyuncu, son 2 sezonda hücumda daha fazla sorumluluk aldı.

Beşiktaş'taki ilk sezonunda sadece bir gol atabilen Hutchinson, sonraki 2 sezon ikişer kez fileleri havalandırabildi. 2016-2017'de bir golde kalan Kanadalı oyuncu, 2017-2018'de ise 2 defa gol sevinci yaşadı. Geçen sezon attığı 4 golle siyah-beyazlı formayla ligdeki en golcü dönemini yaşayan Hutchinson, bu sezon 28. haftada aynı sayıya ulaşmayı başardı.

Kanadalı futbolcu, ayrıca takım arkadaşlarına hazırladığı gol pozisyonlarıyla da hücumdaki katkısını sürdürdü.

2 sezonu kart görmeden tamamladı

Siyah-beyazlı oyuncu, Süper Lig kariyerinde 2 sezonu kart görmeden tamamladı.

2015-2016'nın tamamında sahada yer alan Hutchinson, ne sarı ne de kırmızı kart gördü. Kanadalı futbolcu, geçen sezon da ligdeki aynı başarısını sürdürdü.

Beşiktaş'taki ilk sezonunda 4 lig maçında sarı kart gören deneyimli isim, bir sonraki sezon hakemler tarafından bir kırmızı kartla cezalandırıldı. 2015-2016 ve 2018-2019'da kart görmeyen Hutchinson, 2017-2018'de ise bir kırmızı ve 4 sarı kart gördü.

Hutchinson, 2016-2017'de ise 3 sarı kart görmesine rağmen sezonu ceza sınırında tamamlamayı başardı.

Siyah-beyazlı futbolcu, bu sezon da sarı kart ceza sınırında uzun süredir görevini sürdürüyor. Ligdeki ilk sarı kartını 8. haftadaki MKE Ankaragücü maçında gören Hutchinson, 14. haftadaki Kasımpaşa ve 19. haftadaki Göztepe maçlarında aynı durumu yaşadı. Deneyimli oyuncu, sonradan oynadığı 9 maçta sarı kart görmeyerek cezalı duruma düşmedi.

Gelecek sezon da kalmak istiyor

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Hutchinson, takımda kalmak için yönetim kuruluyla görüşmelerini sürdürüyor.

Bir sezon daha Beşiktaş forması giymeyi planlayan Kanadalı oyuncu, kalması halinde siyah-beyazlı takımdaki en fazla lig maçına çıkma rekorunu daha da geliştirme fırsatı bulacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ