Palandöken’de sporcular kıyasıya mücadele etti

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası yarışları Erzurum Palandöken’de başladı.

Van Spor 8.03.2022 12:55:48 0
Palandöken’de sporcular kıyasıya mücadele etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2022 12:55

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası yarışları Erzurum Palandöken’de başladı.

Türkiye Kayak Federasyonu 2021-2022 sezonu Türkiye Şampiyonları Erzurum’da belli oluyor. Federasyon faaliyet programında yer alan Alp Disiplini, Kayaklı Koşu ve Snowboard Türkiye Şampiyonaları bu hafta Erzurum’da gerçekleştirilen yarışlarla belirlenecek. Yıl içerisinde yapılan eleme ve ayak müsabakalarında elde ettikleri dereceler sonrasında Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan sporcular Erzurum’da kürsüye çıkabilmek için kıyasıya mücadele veriyor.

Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası bugün başlarken tüm yaş kategorilerinde 19 ilden toplam 190 sporcunun katılımı ile Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleşiyor. Bu müsabakaların ardından Erzurum Kandilli Biathlon ve Kayaklı Koşu Merkezi’nde 10-11 Mart tarihleri arasında Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası 15 ilden 186 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek.

Sezon içerisinde Kayseri ve Erzincan’da yapılan etap müsabakalarının ardından Snowboard Türkiye Şampiyonası 12-13 Mart 2022 tarihlerinde 15 ilden toplam 145 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek.

Yoğun kar yağışı altında Palandöken’de başlayan yarışlar sporculara zor anlar yaşatsa da yarışların ilk gün performansları adeta nefesleri kesti.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, yarışların ilk gününün gayet iyi geçtiğini ifade ederek, “Palandöken’de 19 ilden gelen 190 sporcu ile müsabakalara başladık. Türkiye Şampiyonasını yapıyoruz. Sporcular nisan ayına kadar uluslararası yarışlarda mücadele edecekler. Palandöken dünyada tanınan dağlardan biri, bugün ise Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Daha önce büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış bir kayak merkezi burası ve bu tesis Erzurum’a yakışıyor. Kayak Federasyonu olarak yarışların çoğunu burada yapıyoruz. Yarışların ilk günü hava sert ama yarışlar güzel geçti. Doğa sporcu yaptığımız için bu şartları seviyoruz” dedi.

Müsabakalarda yarın final etapları tamamlandıktan sonra sporculara ödülleri verilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ