Milli sporcu Furkan Akar: “2026’da madalya için koşacağım”

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları’nda tarihte ilk kez Türkiye’den erkekler 1000 metre kısa kulvar sürat pateninde yarışan ve final B serisini ikinci bitirerek olimpiyatlarda 6. olan Furkan Akar’ı Erzurum Vali

Van Spor 10.02.2022 17:12:36 0
Milli sporcu Furkan Akar: “2026’da madalya için koşacağım”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2022 17:12

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları’nda tarihte ilk kez Türkiye’den erkekler 1000 metre kısa kulvar sürat pateninde yarışan ve final B serisini ikinci bitirerek olimpiyatlarda 6. olan Furkan Akar’ı Erzurum Valisi Okay Memiş makamında ağırladı.

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları’nda tarihte ilk kez Türkiye’den erkekler 1000 metre kısa kulvar sürat pateninde yarışan ve final B serisini ikinci bitirerek olimpiyatlarda 6. olan Furkan Akar yurda döndü. Erzurum Valisi Okay Memiş, Milli Sporcu Akar’ı makamında kabul etti.

Furkan Akar’ın hem Türkiye’yi hem de Erzurum’u gururlandırdığını ifade eden Vali Okay Memiş, “Bildiğiniz gibi Çin’in Başkenti Pekin’de Kış Olimpiyatları organize edildi. Türkiye ve Erzurum’un gururu Furkan Akar kardeşimiz, surat pateninde mücadele etti. 1.36,52 derecesiyle kısa kulvar sürat pateni final B serisinde Olimpiyat 6’ncısı oldu. Yaptığı derece ile hem ülkemizi ve hem de Erzurum’u gururlandırdı. Hem kendini hem de emek veren her kesi kutluyorum. Bildiğiniz gibi Erzurum kış sporlarında iddialı bir kent durumunda. Daha fazla başarılı olmamız lazım. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi ile mücadele ediyoruz. Pandemi ister istemez hızımızı da kesse bile daha iyi noktalara gittiğimiz açıkça görünüyor. Sporcularımızdan daha fazla madalya bekliyoruz. Furkan Akar yarışmada Olimpiyat 6’ncısı oldu ama inşallah ilk 3’e girmesini de arzu ediyoruz. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri hiç olmadığı kadar misafiri ağırladı. Sezon açılışından bu güne kadar neredeyse bir buçuk milyon insanı ağırladık. Yalnızca sömestri tatilinde 500 bine yakın misafiri ağırladık. Yalnızca kış turizm sezonunda Bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. 2011’de Erzurum’da düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan Atlama kuleleri, Curling salonuyla, buz pateni salonları ile Erzurum’un Türkiye’de rakibi yok” açıklamalarında bulundu.

"Türkiye tarihinde bir ilki başardım, 2026’da madalya için koşacağım”

Türkiye tarihinde bir ilki başardığını belirten Milli Sporcu Furkan Akar, “Türkiye tarihinde bir ilki başardım, gururlu ve mutluyum, madalya kıl payı kaçtı. İster istemez hüzünlüyüm. Tüm Türkiye’ye teşekkür ederim. Federasyonuma ve hocama desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Taktikler işe yaradı, 2026’da madalya için koşacağım, yarışmalara hazırlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Okay Memiş, olimpik sporcu Furkan Akar’ı altınla ödüllendirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ