Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Murat Fırat, Ankara'da coşkuyla karşılandı

Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve bronz madalya elde eden Murat Fırat, Ankara'da coşkuyla karşılandı.

Van Spor 26.04.2021 22:40:08 0
Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Murat Fırat, Ankara
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2021 22:40

ANKARA(AA) - Rıza Kayaalp ve Murat Fırat'ı Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz ile birçok vatandaş, ellerinde bayrak ve çiçeklerle karşıladı.

Rıza Kayaalp: Olimpiyatlar öncesi büyük bir moral oldu

Polonya'da 10. kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan milli güreşçi Rıza Kayaalp, burada yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, "Ülkeme tekrardan büyük bir şampiyonluk daha kazandırmış oldum, 11. kez final yaptım, 10. kez bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşı'mızı söyletmek nasip oldu. Tabii olimpiyatlar öncesi büyük bir moral oldu ve tekrardan kendimi görmüş oldum. Rakiplerimize gözdağı vermiş olduk, bu bizi daha çok tetikleyecek ve ileriye bakacağız. Sonuçta her şey bitmedi, önümüzde büyük bir organizasyon var. İnşallah hedefim orada altın madalya alıp ondan sonra devam edip etmeyeceğimize karar vermek. Yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Rıza Kayaalp, "Tabii ki bize destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'a da teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar çok güzel bir tesisimiz var, Avrupa'nın örnek alabileceği tesislerde şu an antrenmanlarımız devam ediyor. Devletimiz olsun, kulübümüz olsun inşallah bize verilen destekleri boşa çıkarmayarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye, bayrağımızı göndere çektirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Tek eksiğim olan olimpiyat altın madalyasını da ülkemize, Ankara'mıza kazandırmak en büyük hedefimiz olacak." diyen milli güreşçi, "İnşallah önümüzdeki 3 ayı en iyi şekilde geçirip olimpiyatlara hazırlanmak istiyorum. Ülkeme hayırlı uğurlu olsun, ne yapsak az diye düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Rıza Kayaalp'i havalimanında karşılayan eşi Zeynep Yılmaz da "Çok şükür, çok mutluyum, onunla gurur duyuyorum. Her zamanki gibi yine ülkemizi gururlandırdı. Dile kolay 10 kez İstiklal Marşı'mızı söyletti, bu çok değerli bir gurur bizim için." diye konuştu.

Zeynep Yılmaz, "Çok mutluyum, olimpiyat öncesi için de çok güzel bir moral oldu. Allah inşallah ona olimpiyat şampiyonluğunu nasip eder çünkü çok çalışıyor, çok emek sarf ediyor, evinden ayrı kalıyor, kamplara gidiyor, kızından ayrı kalıyor. Allah inşallah emeklerinin karşılığını verir, inşallah olimpiyat şampiyonluğunu da görürüz." şeklinde duygularını dile getirdi.

Murat Fırat: Mutluyum, tabii ki şampiyon olmayı isterdim

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Murat Fırat ise "Mutluyum, tabii ki şampiyon olmayı isterdim, nasipte üçüncülük varmış." şeklinde konuştu.

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan da "Kahramanlarımız yine ülkemizin yüzünü güldürdü, kulübümüzü sevindirdi. Rıza, 10. defa Avrupa şampiyonu oldu. Taha, 8. defa Avrupa şampiyonu oldu, rekor da kıracak inşallah. Çok mutluyuz. Olimpiyatlar öncesi moral oldu, çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Hocalarımıza, sporcularımıza, hepsine çok teşekkür ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ