Mart ayında yağan kar kayak sezonunu uzattı

Bitlis’te mart ayında son 35 yılın en fazla karının yağması nedeniyle kayak sezonu yaklaşık bir ay uzadı.

Van Spor 17.03.2022 09:20:23 0
Mart ayında yağan kar kayak sezonunu uzattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.03.2022 09:20

Bitlis’te mart ayında son 35 yılın en fazla karının yağması nedeniyle kayak sezonu yaklaşık bir ay uzadı.

Türkiye’nin en fazla kar alan illerinin başında gelen Bitlis’te, mart ayında beklenmedik bir şekilde yaklaşık 3 metre yağan kar kayakçıları memnun etti. Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı her kesimi olumsuz yönde etkilerken, bu duruma kayak sporunu yapanlar bir hayli sevindi. Mart ayında yağan kar nedeniyle nisan ayının ortalarına kadar kayak yapılması planlanan Bitlis’teki 2 kayak pistinde vatandaşlar için hazırlıklar yapılıyor.

Erzurum’daki Türkiye şampiyonasına katılacak olan kayaklı koşu sporcuları El Aman Kayak Tesisinde antrenmanlarını sürdürüyor. Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan El Aman Hanı Kayak Merkezinde eksi 15 ile 17 derecede hazırlıklarını sürdüren kayakçılar, Erzurum’daki yarışlardan madalyalar kazanarak Bitlis’i en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorlar. Erzurum’da düzenlenecek olan yarışlara hazırlanan Bitlisli sporcular, 2022 sezonunu birçok madalya kazanarak kapattıklarını, ancak her geçen gün kayaklı koşu sporcularının da arttığını belirttiler.

Çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Kayaklı Koşu Antrenörü Sedat Doymaz, bu yıl başarılı bir sezon geçirdiklerini, mart ayında yağan karın en fazla kayakçıları sevindirdiğini belirtti. Doymaz, “Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 2021-2022 dönemi kış sezonu 2-4 Mart tarihlerinde yapılan yarışlarla sona ermişti. Bu sezonda 4 turnuvaya katılarak 26 madalya ile başarılı bir sezon geçirdik. 25-27 Mart 2022 tarihleri arasında Bolu Gerede’de yapılacak olan Balkan yarışlarında ilimizi ve ülkemizi Murat Elkatmış adlı sporcumuz temsil edecek. Ayrıca 20-25 Mart 2022 tarihleri arasında Finlandiya’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivalinde (EOF) yıldızlar kategorisinde ilimizi ve ülkemizi Barış Oduncu adlı sporcumuz temsil edecek. Güzel bir sezon geçirdik. Mart ayında beklenmedik bir kar yağışı aldık. Sezonumuzu uzattık. Güzel oldu. Yaklaşık 40-50 yeni sporcumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kar bitene kadar antrenmanlarımıza devam edeceğiz. Kayaklı koşuya her geçen gün rağbet artıyor. Güzel başarılar elde ediyoruz. Sporcularımızı tebrik ediyorum. Katılacakları yarışlarda da başarılar diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ