Kupa maçının oynanacağı Yeni 4 Eylül Stadı'nın zemini karla kaplandı

Sivas'ta iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Sivasspor ile Antalyaspor arasında oynanacak rövanş maçına ev sahipliği yapacak Yeni 4 Eylül Stadı'nın zemini karla kaplandı.

Van Spor 13.02.2020 14:19:12 0
Kupa maçının oynanacağı Yeni 4 Eylül Stadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2020 14:19

SİVAS (AA) - Sivas'ta iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Demir Grup Sivasspor ile Fraport TAV Antalyaspor takımları arasında oynanacak rövanş maçına ev sahipliği yapacak Yeni 4 Eylül Stadı'nın zemini karla kaplandı.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve karşılaşmanın dördüncü hakemi Emre Malok, kupada bu akşam saat 19.15'te oynanacak Sivasspor-Antalyaspor maçı öncesinde Yeni 4 Eylül Stadı'nı inceledi.

Yetkililer, kar yağışının durmasının beklendiğini belirterek, saha zemininin temizlenmesiyle mücadelenin oynatılabileceği yönünde karar verdi.

Sivasspor Kulübü Asbaşkanı Faruk Taşseten, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantı sonucunda hem federasyon yetkililerinin hem de iki kulübün karşılaşmanın oynanması yönünde görüş belirttiklerini söyledi.

Karşılaşmanın sıkışık programlara kalmaması açısından oynatılmasını istediklerini vurgulayan Taşseten, "Antalyaspor sıkıntılı bir yolculuk yaptı. Uçakları Sivas'a inemedi, Kayseri'ye indi. Sonra kara yoluyla buraya geldiler ve onlar da bu müsabakanın bugün oynatılması için görüş bildirdi." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve karşılaşmanın hakemlerinin de müsabakanın oynatılmasını istediğini dile getiren Taşseten, şunları kaydetti.

"Müsabakanın oynanması için kar yağışının durması gerekiyor. Sahaya iş makinesi veya teçhizat sokamayız. Buranın sıyırma yöntemiyle temizlenmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız çok kısa süre içerisinde temizleyeceklerdir. Önemli olan oynanması ama kazasız belasız bir şekilde oynanması. Oynanması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Çalımbay uyarmıştı

Taşseten, bir basın mensubunun yağışın durmaması halinde maçın yarına kalma ihtimalinin olup olmadığını sorması üzerine, "Sanmıyorum, çünkü lig başlıyor. Yarın lig maçı var. Saat 16.00 gibi yağışın durması bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın haftalar öncesinde bu tür sıkıntıların yaşanabileceğini dile getirdiğini anımsatan Taşseten, "Sivas'ın iklim şartlarından dolayı kupa maçının salı veya çarşamba günü oynatılmasını istemiştik ama bu sürece kadar geldi, bundan sonra konuşmak anlamsız oluyor. Her türlü oynayacağız, bir an önce bu süreci tamamlamak istiyoruz. Yarı finale de adımızı yazdırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Muhabir: Halife Yalçınkaya

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ