Kasımpaşa ilk yarıda istediği performansı sergileyemedi

Süper Lig'in ilk yarısını 15 puan ve averajla 14. sırada tamamlayan Kasımpaşa, beklentilerin uzağında kaldı.

Van Spor 31.12.2019 13:57:17 0
Kasımpaşa ilk yarıda istediği performansı sergileyemedi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.12.2019 13:57

İSTANBUL (AA) - Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun ilk yarısını 15 puan ve averajla 14. sırada tamamlayan Kasımpaşa, istediği performansı sergileyemedi.

Ligin ilk 17 haftalık bölümünde 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşayan lacivert-beyazlı ekip, beklentilerin uzağında kaldı.

İlk yarıda rakip fileleri 26 kez havalandıran Kasımpaşa, kalesinde ise 34 gol gördü.

2010-2011'den sonra en kötü ilk yarı

Kasımpaşa, ilk yarılar itibarıyla 2010-2011 sezonundan sonraki en kötü performansı sergiledi.

Lacivert-beyazlı takım, Süper Lig'de son 10 sezonun ilk 17 haftalık bölümleri dikkate alındığında, daha önce en az puanı 2010-2011'de toplamıştı.

İstanbul temsilcisi, ilk yarısını 8 puanla 18'inci ve son sırada kapattığı 2010-2011 sezonunda TFF 1. Lig'e düşmüştü.

İç sahada en az puan toplayan takım

Kasımpaşa, Süper Lig'in ilk yarısında iç sahada en az puan toplayan takım oldu.

Lacivert-beyazlı ekip, ligin geride kalan bölümünde özellikle sahasında yaşadığı puan kayıplarıyla dikkati çekti.

İç sahada çıktığı 8 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşayan Kasımpaşa, sadece 5 puan elde edebildi.

Savunmaya çare bulunamıyor

Süper Lig'in ilk 17 haftasında kalesinde 34 gol gören Kasımpaşa, savunmada kötü bir grafik çizdi.

Ligde geçen sezonu en fazla gol giyen (62) takım olarak tamamlayan lacivert-beyazlılar, savunmada yaşadığı soruna bu sezon da çözüm bulamadı.

Kasımpaşa, Veysel Sarı ve Syam Ben Youssef'in görev yaptığı stoper bölgesini, sezon başında Portekiz ekibi Porto'dan Jorge Fernandes'i kiralayarak güçlendirdi. Ancak Portekizli futbolcu Fernandes, sergilediği performansla iyi bir izlenim bırakmadı. Bu 3 futbolcunun görev yaptığı stoper bölgesinde istikrarlı bir görüntü ortaya konulamadı.

Lacivert-beyazlı takım, ilk yarıda 14 maçta kalesini gole kapatamadı. Bir karşılaşmada 5 gol yiyen Kasımpaşa, 3 müsabakada ise kalesinde 4'er gole engel olamadı. Kasımpaşa, 2 maçta 3'er, 3 karşılaşmada 2'şer ve 5 mücadelede ise birer gol yedi.

Kemal Özdeş gitti, Tayfur Havutcu geldi

Kasımpaşa, Süper Lig'in ilk yarısında yaşanan istikrarsız sonuçlar nedeniyle teknik direktör değişikliğine gitti.

Lacivert-beyazlılar, ilk 13 haftada yaşanan 7 mağlubiyetin ardından Kemal Özdeş ile yollarını ayırdı. Özdeş'in yerine teknik direktörlüğe getirilen Tayfur Havutcu da görev yaptığı 4 maçta çare olamadı. Kasımpaşa, Havutcu yönetiminde ligde çıktığı 4 maçta 1 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı.

En istikrarlı oyuncu Fatih Öztürk

Kasımpaşa'nın ilk yarıda en istikrarlı oyuncusu, kaleci Fatih Öztürk oldu.

Lacivert-beyazlı ekipte ligin ilk 17 haftalık diliminde 22 futbolcu süre aldı.

Kasımpaşa'nın sezon başında kadrosuna dahil ettiği kaleci Fatih Öztürk, Süper Lig'in ilk yarısında forma giydiği 16 maçta bin 440 dakika sahada kaldı. Fatih'i, 16 karşılaşmada bin 433 dakika süre alan Aytaç Kara takip etti.

Ligde 15 müsabakada bin 350 dakika sahada kalan Tunuslu stoper Ben Youssef ise lacivert-beyazlıların en çok süre alan üçüncü futbolcusu olarak ön plana çıktı.

En golcü Mame Thiam

Süper Lig'in ilk yarısında 26 kez fileleri havalandıran Kasımpaşa'da 10 futbolcu gol atma başarısı gösterdi.

Lacivert-beyazlı ekibin ligin geride kalan bölümünde en fazla gol atan futbolcusu, Mame Thiam oldu. Kasımpaşa'nın sezon başında kadrosuna dahil ettiği Senegalli forvet, forma giydiği 10 maçta 5 kez fileleri havalandırdı.

Thiam, sakatlığı nedeniyle ligdeki 6 maçta kadroda yer almazken, bir müsabakada ise yedek kulübesinde olmasına rağmen forma şansı bulamadı.

Senegalli futbolcuyu 4 golle, Gineli oyuncu Bengali-Fode Koita takip etti. Kasımpaşa'da Aytaç Kara, Mustafa Pektemek, Ricardo Quaresma 3'er, Abdul Rahman Khalili, Haris Hajradinovic, Veysel Sarı 2'şer, Yusuf Erdoğan ve Syam Ben Youssef ise birer kez skor tabelasını değiştirdi.

Kasımpaşa'nın 2 golünü ise rakip takım futbolcuları kendi kalelerine gönderdi.

En hırçın Karim Hafez

Süper Lig'in ilk yarısında Kasımpaşa'nın en hırçın futbolcusu Karim Hafez oldu.

Lacivert-beyazlı oyuncular, ilk 17 haftada 2 kırmızı, 50 sarı kart gördü.

Kasımpaşa'nın Mısırlı sol kanat oyuncusu Hafez, forma giydiği 13 maçta 2 kırmızı, 3 de sarı kartla cezalandırıldı.

Lacivert-beyazlı ekipte Aytaç Kara 6, Hajradinovic, Quaresma 5'er, Ben Youssef, Khalili, Jorge Fernandes, Loret Sadiku 4'er, Fatih Öztürk, Thiam 3'er, Veysel Sarı, Koita, İlhan Depe 2'şer, Olivier Veigneau, Strahil Popov ve Mustafa Pektemek ise 1'er kez sarı kart aldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ