Golfün kalbi Antalya'da atıyor

Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, en iyi sporcuları ve farklı ülkelerden golf tutkunlarını Antalya'da buluşturdu.

Van Spor 9.11.2019 11:01:54 0
Golfün kalbi Antalya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.11.2019 11:01

ANTALYA (AA) - Golfte Avrupa Turu takviminde 2013'ten beri yer alan Turkish Airlines Open, bir kez daha dünyanın en iyi golfçülerini ve bu sporun tutkunlarını Antalya'da buluşturdu.

Yılın 10 ayında 15 milyona yakın turist ağırlayarak rekor kıran Antalya, deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra spor turizmiyle de adından söz ettiriyor.

Kasımda bile deniz keyfinin yaşandığı kent, bu dönem golfçüleri ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanından golf tutkunlarını Türkiye'ye çeken Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki 15'e yakın golf sahası, aylar öncesinden talep alıyor.

Bu yıl 25 ülkeden 75 sporcunun mücadele ettiği 7 Kasım'da başlayıp, 10 Kasım'da sona erecek Turkish Airlines Open 2019 Golf Turnuvası da kentte golfün gelişmesine katkı sağlıyor.

Rolex Serisi kapsamında sezonun altıncı organizasyonu olma özelliği taşıyan Turkish Airlines Open 2019 Golf Turnuvası, bu yıl ilk evi olan Belek Turizm Merkezi'ndeki Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübünde düzenleniyor.

"Organizasyondaki ciddiyet çok etkileyici"

Turnuvayı takip eden golfseverlerden İngiliz Dave Alred, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ilk defa geldiğini ve golf turnuvasıyla keyifle izlediğini söyledi. Allred, "Organizasyondaki ciddiyet beni çok etkiledi." dedi.

Antalya'yı ve Türkiye'yi çok güzel bulduğunu anlatan Douglas Wilson da "Türkiye'ye ilk gelişim. Dünyanın en iyi sporcuları burada. İyi skor yapan sporcular var. Turnuvada seyir zevki yüksek. Her şey çok güzel. Saha çok güzel, bende burada golf oynamak istiyorum ama bunun için çok yaşlıyım." diye konuştu.

Howard Laming de birçok kez Antalya'ya golf oynamak için geldiğini belirtti. Türkiye'yi ve Antalya'yı çok sevdiğini dile getiren Laming, "Turnuvayı çok beğendim, harika. Saha çok güzel, seyircilerin sahada oynayamaması bizim gibi golfçüler için çok zor. Sahanın harika bir atmosferi var. Antalya'da hava da çok güzel. Pazar günkü final mücadelesini izlemek için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın gözü Antalya'da"

Türkiye Golf Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Akkaya da turnuvanın 50'ye yakın ülkede canlı yayınlandığını bildirdi.

"Dünyanın gözü Antalya'da bu organizasyonda." diyen Akkaya, prestijli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Şu ana kadar organizasyonla ilgili aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu aktaran Akkaya, "Ülke tanıtımına ciddi katma değer sağladığımız için sevinçliyiz. Antalya, golf sevdalıların merkezi konumunda. Golf turizmi diğer turizm alanlarıyla çok kıyaslanacak durumda değil. Golf turizmi açık ara önde." dedi.

Belek'te 12 ay golf turizmi

Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü Genel Müdürü Cahit Şahin de Turkish Airlines Open 2019 Golf Turnuvası'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Organizasyonun hazırlıklarının tüm yıla yaydıklarını anlatan Şahin, şimdi turnuvada final heyecanı yaşadıklarını kaydetti.

Şahin, sporcuların kıyasıya yarış içerisinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hava şartları da çok iyi. Seyircilerin alakası çok iyi. Çok fazla ünlü oyuncu burada. Turnuva çok güzel geçiyor. Bölgede şu an yaklaşık 10 bine yakın amatör golf oyuncu kitlesi var. Onlar 14 golf sahasında hem oyun oynuyorlar fırsat buldukça da golf mücadelelerini izliyorlar. Belek bölgesi golf turizminde yılda yaklaşık 150 bine yakın kişiyi ağırlıyor. Bu da golf turizmini bir yıl boyunca yapmamızı sağlıyor. Golf turizminden katma değerleriyle birlikte yılda 250 milyon avroluk girdi söz konusu. Bu tür büyük turnuvalarda bölgenin tanınmasını çok sağlıyor. Biz bir adım daha gidiyoruz ve diyoruz ki; Belek Avrupa'da golfün başkenti."

Golfseverler ilgiyle takip ediyor

İrlandalı Shirley Laming de golf mücadelesini izlemenin hoşuna gittiğini, Antalya'daki organizasyonu çok beğendiğini, golfe gösterilen ilginin heyecan verici olduğunu kaydetti.

Ann Wear ile Mary Lawson ise geçen yıl da Antalya Belek'te bulunduklarını, golf de oynadıklarını aktardı. Birkaç delik yürüdüklerine değinen Wear ile Lawson, golf sahasını da güzel bulduklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ