Eskiden kötü koku ve çöpten geçilmeyen derede rafting heyecanı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezinden akan ve bir zamanlar kötü koku ve çöplerden geçilmeyen Büyükçay Deresi’nde yapılan rafting renkli görüntülere sahne oldu.

Van Spor 18.05.2022 17:15:25 0
Eskiden kötü koku ve çöpten geçilmeyen derede rafting heyecanı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2022 17:15

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezinden akan ve bir zamanlar kötü koku ve çöplerden geçilmeyen Büyükçay Deresi’nde yapılan rafting renkli görüntülere sahne oldu.

Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Büyükçay Deresi’nde rafting etkinliği düzenledi. Bir zamanlar kötü kokusundan geçilmeyen ve devlet eliyle yapılan değişim-dönüşüm çalışmaları nedeniyle yepyeni bir görünüme kavuşan Büyükçay Deresi’nde yapılan rafting etkinliği, vatandaşların yoğun ilgisiyle izlendi. Yeşildere Mahallesi’nde bulunan Atatürk Ortaokulu’nun yanında startı verilen rafting etkinliği, yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan 50. Yıl Ortaokulu’nun yanında son buldu.

Rafting etkinliğinin startını veren Hakkari Valisi İdris Akbıyık, "Türkiye Rafting Federasyonu Başkanlığı’nın, Hakkari ve Yüksekova’da düzenlediği etkinlik için teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bizde rafting heyecanını halkımıza yaşattık. Artık eski imajını taşımıyor. Burada huzur, mutluluk, sağlık, spor ve eğitim var. Tüm illerde nasıl her şey varsa, artık Yüksekova’da da var. Yüksekova gelişen ve büyüyen bir şehir olarak, artık sadece hizmetlerle anılacak. Bize en büyük katkıları ve destekleri olan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkese Hakkari ve Yüksekova adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yüksekovalıların yoğun ilgi gösterdiği rafting etkinliğine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, STK temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ