Erzurum’da Paris Saint-Germain Futbol Akademisi açıldı

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain’in futbol akademisi Erzurum’da açıldı. Futbol okulunun kurucusu Bükra Özyapar, 'Tüm programlarımız Paris’ten geliyor. Buradaki tüm öğrencilerimiz Paris’te Neymar ve Mbappe nasıl eğitim

Van Spor 15.09.2021 09:56:56 0
Erzurum’da Paris Saint-Germain Futbol Akademisi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2021 09:56

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain’in futbol akademisi Erzurum’da açıldı. Futbol okulunun kurucusu Bükra Özyapar, "Tüm programlarımız Paris’ten geliyor. Buradaki tüm öğrencilerimiz Paris’te Neymar ve Mbappe nasıl eğitim alıyorsa aynı eğitimleri ve antrenmanları alacaklar" dedi.

Fransa’nın dünyaca ünlü futbol kulübü Paris Saint-Germain Kulübü, kadın girişimci Bükra Özyapar’ın girişimleriyle Erzurum’da futbol akademisi açtı. Erzurum Olimpiyat Parkı Spor Kompleksi içerisinde eğitimlerini verecek olan akademi 3-19 yaş grubu öğrencileri bünyesine kabul ediyor. İçerisinde bebek okulu bulunan akademi İngilizce ve pedagog eğitimleri de vererek öğrencileri her konuda destekliyor. Türkiye ve Türkiye dışında olmak üzere aynı saatlerde başlayan antrenmanlarda öğrenciler, dünyaca ünlü Neymar ve Mbappe gibi futbolcularla aynı eğitim ve antrenmanları alıyor. Çeşitli projelerle öğrencilerine önemli fırsatlar sunan Paris Saint-Germain Futbol Akademisi, ayrıca ‘World Cup’ etkinlikleri için öğrencileri yurt dışına götürerek ünlü futbolcularla da buluşturuyor. Öte yandan Türkiye’de 12’ncisi Erzurum’a açılan akademinin ilk kadın girişimcisi ise Bükra Özyapar oldu.

"Akademiye katılan öğrenciler çeşitli eğitimlerle desteklenecek"

Akademi içerisinde geniş çaplı etkinlikler yaparak öğrencileri her yönde destekleyeceklerini belirten Kadın girişimci Bükra Özyapar, "Erzurum’da güzel bir girişim yapma fikrim hep vardı. Kadın girişimci olarak çocuklara ve kadınlara faydalı olabilecek bir girişimde bulunmayı düşünüyordum. Esasen ben resim öğretmeniyim. İşin eğitim kısmı beni etkilediği için küçük sporcularımıza destek olabilmek için böyle girişim yapmayı tercih ettim. Projemiz, gerçekten sporla ilgilenecek ve kişisel gelişimine değer veren öğrencilerimizi almak istediğimiz bir yapıdan oluşacak. Bunların yanında İngilizce, diyetisyen desteği, beslenme programları, pedagog eğitimleri ve değişik etkinliklerle öğrencilerimizi destekleyeceğimiz bir eğitim sistemi sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Kadın girişimci olarak bu projeyi sunmak beni mutlu ediyor"

Bu alanda girişimleri hep erkeklerin yaptığını ve kadın olarak ilk girişimi kendisinin yaptığını kaydeden Özyapar, "Şu an Erzurum ile beraber Türkiye’de 12 şehirde bulunuyoruz. Genelde hep erkek girişimciler bu işi yapmışlar ben bu alanda ilk kadın girişimci oldum. Kadın girişimci olarak bu projeyi Erzurum’da sunmak ve taşımak beni çok mutlu ediyor. Kayıtlarımız başladı 18 Eylülde antrenmanlarımız başlayacak. O zamanda resmi bir açılış yapacağız. Halkımızın desteklerini bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

"World Cup’ etkinlikleriyle dünyaca ünlü futbolcularla buluşacaklar"

Akademiye katılan öğrencilerin dünyaca ünlü futbolcularla aynı eğitimi ve antrenmanı alacağını da söyleyen Özyapar, “Paris Saint-Germain bir akademi ve burada da bir akademi eğitimi verecek. Ders saatlerimiz ise Türkiye’de ve Türkiye dışında olmak üzere aynı saatlerde başlıyor. Tüm programlarımız Paris’ten geliyor. Buradaki tüm öğrencilerimiz Paris’te Neymar ve Mbappe nasıl eğitim alıyorsa aynı eğitimleri ve antrenmanları alacaklar. Öğrencilerimiz 3-19 yaş arası gruplardan oluşuyor. Burada bebekler içinde okulumuz var. Açık ve kapalı olmak üzere iki adet sahamız var. Kışın kapalı sahamızı, yaz aylarında ise açık sahamızı kullanacağız. Paris’ten gelen hocalarımız öğrencilerimizi izleyecekler, sonrasında ise uygun gördükleri öğrencileri altyapılara yönlendirecekler. Erzurum’daki öğrencilerimizde ‘World Cup’ etkinliklerine katılarak dünyaca ünlü futbolcularla aynı havayı soluyabilecekler” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ