Eleşkirt’li güreşçiler Iğdır’da şampiyon oldu

Eleşkirt ilçesinde 2 yıl önce kurulan güreş takımı katıldığı turnuvalarda aldığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Van Spor 25.12.2021 10:31:07 0
Eleşkirt’li güreşçiler Iğdır’da şampiyon oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.12.2021 10:31

Eleşkirt ilçesinde 2 yıl önce kurulan güreş takımı katıldığı turnuvalarda aldığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Iğdır’da düzenlenen Ağrı, Erzurum, Iğdır, Tortum Belediye takımları ile birlikte Azerbaycan’dan da güreşçilerin yarıştığı toplamda 160 sporcunun katıldığı Geleneksel Iğdır U15 serbest sitil güreş şampiyonasında 9 birincilik, 5 ikincilik ve 4 üçüncülük alarak takım halinde şampiyon oldu.

Eleşkirt ilçesinde güreşin coşmasını sağlayan fedakarlıkları ilçede takdir toplayan başarılı antrenör Adem Şahna üst üste gelen başarıların ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "İki yıl önce Eleşkirt ilçesine geldim. Tatlı şirin bir ilçe .İnsanları çok iyi ve misafirperver .Fakat ilçede güreşe ilgi yoktu. İki yıl boyunca çok çalıştık, emek verdik. Sporcularımız güreşi sevdi. Hayatlarının bir parçası oldu. Çok azimli bir şekilde pes etmeden antrenmanları takip ettiler. Şimdide herkesin gururu oluyorlar. Çıktıkları her minderde ilçenin ismini en iyi şekilde temsil ediyorlardı. Şimdide Ağrı’nın ismini en güzel şekilde tanıtıyorlar. Allah nasip ederse ve inanıyorum buna bu çocuklara destekler devam ettikçe başarı çıtalarını yükseltip Türkiye de daha çok başarılarını duyacağız. Hatta Avrupa Dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını görüp ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekecekler. Çocuklarımıza ,sporcularımıza güvenim tam. Bu anlamda geçmişten günümüze bizlerden desteklerini eksik etmeyen devlet büyüklerimize, İl Gençlik Spor Müdürümüz İsmail Çalgan başta olmak üzere İlçe Gençlik Spor Müdürümüz Sabahattin Güzel’e gençlik spor çalışanlarına ve bizlere inanan ilçe halkına teşekkürü borç biliyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ