Elazığspor’dan adalet çağrısı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maç seyircisiz oynama ve 35 bin 500 TL para cezasına çarptırılan Elazığspor, yazılı bir basın açıklaması yaparak 1954 Kelkit Belediyespor Kulübü’nün olayları kışkırttığını belirtti

Van Spor 23.02.2022 12:37:58 0
Elazığspor’dan adalet çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2022 12:37

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maç seyircisiz oynama ve 35 bin 500 TL para cezasına çarptırılan Elazığspor, yazılı bir basın açıklaması yaparak 1954 Kelkit Belediyespor Kulübü’nün olayları kışkırttığını belirtti ve bundan sonraki süreçte adil hakemlerin maçlarını yönetmesini talep etti.

TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Elazığspor, olaylı geçen 1954 Kelkit Belediyespor maçından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maç seyircisiz oynama ve toplamda 35 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Verilen cezaların ağır olduğuna vurgu yapılan bir açıklama yayımlayan kulüp, 1954 Kelkit Belediyespor’un olayların başlamasında kışkırtıcı olduğunu ve bundan sonraki süreçte maçlarını yönetecek hakemlerden adil olmalarını talep etti.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, “19 Şubat Cumartesi günü kendi saha ve seyircimiz önünde karşılaştığımız 1954 Kelkit Belediyespor müsabakasında yaşanan olaylardan dolayı kulübümüz ağır cezalara çarptırılmıştır. Bilinmesini isteriz ki, 1967 yılında kurulan şanlı kulübümüz, bugüne kadar gerek müsabakalarımızı yöneten hakemleri, gerekse ilimize gelen misafir takımları hep baş üstünde taşımış, aziz şehrimizin gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışmıştır. Maalesef geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Doğukent Stadyumunda ağırladığımız 1954 Kelkit Belediyespor müsabakasında, maçın orta hakemi Burak Yücetağ ve yardımcılarının art niyetli ve taraflı yönetimlerinden dolayı asla tasvip etmeyeceğimiz olaylar yaşanmış, bunun neticesinde kulübümüz çok ağır cezalarla karşı karşıya bırakılmıştır. Yine maçtan önce yapacakları antrenmandan dolayı kulüp tesislerimizi sonuna kadar kendilerine açtığımız 1954 Kelkit Belediyespor takımının yedek futbolcuları ve teknik heyetlerindeki kişi ve kişiler, maçın başından sonuna kadar tribünlere oynayarak taraftarlarımızı kışkırtıp olayların bu noktalara gelmesinde tıpkı hakem triosu gibi başrol oynamışlardır. Bunun neticesinde kulübümüz; açıklanan kararlar doğrultusunda 3 maç kendi sahasında seyircisiz oynama, kalecimiz Hakan Canbazoğlu 3 resmi müsabakadan men, kulüp başkanımız Serkan Çayır 150 gün hak mahrumiyeti ve yöneticimiz Mehmet Demir 30 gün hak mahrumiyeti ile toplamda 35 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. Ligin sonlarına doğru geldiğimiz bu dönemde bir daha yaşanmasını istemeyeceğimiz bu tür olayların son bulmasını, maçlarımızı yönetecek hakemlerin adil olup tarafsız bir şekilde maç yönetmelerini umuyor, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ