Doğu ve Güneydoğu’dan 265 atlet Elazığ’da yarıştı

Elazığ’da Doğu ve Güneydoğu’dan 265 sporcunun katılımıyla ‘Atletizm Geliştirme Projesi İl Karmaları Kros Yarışları yapıldı.

Van Spor 20.03.2021 16:18:57 0
Doğu ve Güneydoğu’dan 265 atlet Elazığ’da yarıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2021 16:18

Elazığ’da Doğu ve Güneydoğu’dan 265 sporcunun katılımıyla ‘Atletizm Geliştirme Projesi İl Karmaları Kros Yarışları yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’nın ‘Atletizm Geliştirme Projesi İl Karmaları Kros Yarışları, Elazığ ev sahipliğinde başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Kültür Park’ta düzenlenen yarışa Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Şırnak, Hakkari, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Van ve Bingöl illerinde gelen yaklaşık 265’i sporcu olmak üzere toplamda 300 antrenör ve kafile başkanları katıldı. Altı farklı kategoride mücadele eden olan sporcular, kıyasıya yarıştı. Yarışlara dışarıdan destek veren sporcular da arkadaşları kadar o heyecanı yaşayarak tezahüratta bulundu. Dereceye giren sporcular sevinirken bazı sporcular da yarışı tamamlayamadı.

Kentte gerçekleştirilen bu organizasyonu önemsediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “ Çünkü buraya 10 ilden yaklaşık 265 sporcu, antrenör ve kafile başkanlar ile birlikte yaklaşık 300 sporcuya ilimiz tanıtmış olduk. Bu açıdan da çok önemli. Çocuklarımız ter döküyorlar. Atletizmi geliştirme projesi ve il karması müsabakaları adı altında bu yarışma yapılıyor ve bu birinci kademesi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden 10 ilimizden katılan çocuklarımız burada yarışıyor. İkinci kademesi de Şırnak’ta yapılacak. Türkiye finalleri de daha sonra Sivas’ta yapılacak. Biz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak burada teknik toplantımızı ve sporcuları yurtlarımızda ağırladık. Şimdi Kültür Park’ta yarışma icra ediliyor. Şuana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Van’ın Çaldıran ilçesinden gelen sporcuların antrenörü Kıyasettin Aladağ ise “ Van’dan buraya yaklaşık 300 kişilik bir grupla yarışmaya katılım sağladık. Yıldızlardan öğrencim Ayhan Kaya koştu. Allah’a şükürler olsun emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık. Bugün birinci oldu bizi gururlandırdı, mutluyuz” diye konuştu.

Rakiplerini geride bırakarak yıldızlar kategorisinde birinci olan atletlerden Ayhan Kaya, “ Buraya gelerek büyük başarı elde ettik. Aynı zamanda Van’daki yarışmada da birinci oldum. Bugün de genel olarak tempomu korudum ve sonlarda hızımı arttırarak birinci oldum. Van’ı gururlandırdık, çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Bingöl’den yarışmaya katılarak kendi kategorisinde birinci olan Tülin Barut ise, şampiyon olduğu için mutlu olduğunu belirterek kendilerine her zaman destek veren antrenörlerine teşekkür etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ