Dağcılardan Kürek Dağı'na tırmanış

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programla Kürek Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

Van Spor 12.11.2018 12:00:11 0
Dağcılardan Kürek Dağı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2018 12:00

Çoğunluğunu Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyelerinden oluşan dağcı ekibi, Kürek Dağı’na tırmandılar. 10 Kasım 2018 günü erken saate Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçla Kırıkdağ köyüne ulaşan yedi kişilik dağcı ekibi, ağır kamp yükü çantalarını sırtlarına alarak tırmanışa geçtiler. Çok dik olan parkurda 4,5 saatte ana kampa varan dağcılar, gece ıslak elbiselerde donmamak için odun toplayarak kamp ateşi yaktılar. Akşam yemeklerini ateş üzerinde pişirip yedikten sonra erken yatmak için kurdukları çadırlarda dinlenmeye geçen dağcılar, ertesi gün sabah erken tırmanışa geçtiler.


Yaklaşık bir saat sonra kar ile buluşan ve kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği tırmanışta, dağcı ekibi beş saatte zirveye ulaşmayı başardı. Sisin yoğunluğunun hakim olduğu zirvede, zirve defterini imzalayarak fotoğraf çeken dağcılar, yaklaşık kırk dakika zirvede kaldıktan sonra kamp alanına vardılar. Öğle yemeğinden sonra kamp malzemelerini ve çadırlarını toplayarak inişe devam eden dağcılar, akşam saatlerinde Kırıkdağ köyüne ulaşarak kendilerine tahsis edilen araç ile Hakkari merkezine ulaştılar.


TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, daha evvel birkaç defa tırmandıkları 3345 metre yüksekliği olan Kürek Dağı zirve faaliyetine Naci Ertunç, Zeki Çiftçi, Mehmet Karga, Gıyasettin Tatlı, Sabahattin Ertuş,Yılmaz Kaplan ve Ömer Kaplan ile katıldıklarını söyledi. Ertunç, “Kürek Dağı zirvesinin kuzey rotası çok dik ve karlı olması bize zor anlar yaşattı. İki günlük faaliyette toplam on dört saat gerçekleştirdiğimiz Kürek Dağı faaliyetinde zorlu parkurlardan geçişimizi sağlayarak bir an evvel zirveye ulaşmayı sağlamak düşüncesindeydik. Üç günlük bir faaliyeti iki güne sığdırmamızdan dolayı kısa geçen bugünlerin farkına vararak hızlı olmak inişe geçmek zorundaydık. Arkadaşlarımın faaliyet esnasında göstermiş oldukları yüksek performansları sayesinde zaman aşımı olmadan inişimizi sağladık. Kendilerini yürekten kutluyorum. Kürek Dağı, kış mevsiminin yoğun kar yağışından sonra yapılacak olan faaliyette çok tehlikeli parkuru olan ve ancak profesyonel dağcıların çıkabileceği bir dağdır. Yılın her mevsiminde olduğu gibi kış mevsiminde yapacağımız faaliyetlerde yurdun her yerinde dağcıları bölgemizde bekliyoruz. Bu faaliyette bizlere desteklerini sunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü camiasına teşekkür ederiz” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ