Curlingte şampiyonlar belli oldu

TÜRKİYE CURLİNG FEDERASYONU TARAFINDAN YAPILAN CURLİNG LİGLERİ FİNAL KARŞILAŞMALARI SONA ERDİ. SÜPER LİGİN YANI SIRA BİRİNCİ VE İKİNCİ LİGDE DE ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Van Spor 23.07.2020 10:51:00 0
Curlingte şampiyonlar belli oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2020 10:51

Türkiye Curling Federasyonu tarafından yapılan Curling Ligleri Final Karşılaşmaları sona erdi. Süper Ligin yanı sıra birinci ve ikinci ligde de şampiyonlar belli oldu.

Türkiye Curling Federasyonu tarafından düzenlenen Curling Ligleri final grubu karşılaşmalarına Erzurum Curling Arena ev sahipliği yaptı. Aralık ve Ocak aylarında eleme karşılaşmaları yapılan ancak Mart ayından itibaren Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir türlü gerçekleştirilemeyen final karşılaşmaları 15-20 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapıldı. Süper Lig, birinci ve ikinci ligde şampiyon takımlar ile ilk üçe giren ekipler belli oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde resmi antrenmanlar ile başlayan ve Cuma günü gerçekleştirilen teknik toplantı ile birlikte final müsabakalarına geçildi. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi gibi üç ayrı şiltte yapılan final karşılaşmaları nefes kesti.

Süper Ligde Kuzey Yamacı ve Narmanspor şampiyon

Curling Arena’da gerçekleştirilen Süper Lig final müsabakalarında Erdal Karahan yönetimindeki Narmanspor Kadınlarda şampiyon oldu. 2019-2020 sezonunu şampiyon bitiren Narman’ın perileri mutluluktan havalara uçtu. Erkeklerde ise Süper Ligin en büyüğü Kuzey Yamacı oldu. Süper Lig kadınlarda ikinciliği TEİAŞ Spor kazandı. Antrenör Sadık Topaloğlu’nun öğrencileri şampiyonluğu Narman’a kaptırdı. Süper Lig kadınlarda üçüncülüğü ise Narman’ın diğer temsilcisi 18 Martspor elde etti. Süper Lig erkeklerde Antrenör Ahmet Çelik yönetimindeki Çelebispor ikinci olurken, üçüncülüğü TEİAŞ spor zandı. Türkiye Curling Federasyonu tarafından düzenlenen Birinci Lig curling finallerinde kadınlarda Karbeyaz şampiyon olurken, Ahmet Çelik yönetimindeki Çığspor ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Palandöken SK kazandı. Birinci Ligde erkeklerde şampiyonluğu Köyceğiz Göl Gençlik Spor Kulübü kazanırken, Çığspor ikinci oldu. Erzurum Albayraklar ise üçüncü sırada yer aldı. Nefesleri kesen 2.Lig müsabakalarında da kadınlarda ve erkeklerde şampiyonlar belli oldu. Kadınlarda Antrenör Sadık Topaloğlu yönetimindeki Eco Spor şampiyonluğa uzandı. Erzurum Curling Akademi ikinci sırada yer alırken, Trabzon TEİAŞ Spor üçüncü oldu. 2. Lig Erkeklerde şampiyonluğu Tekirdağ SK kazandı. Eco Spor ikinci, Erzurum Curling Akademisi üçüncü oldu. Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, aralık ayından itibaren lig müsabakalarına katılan takımların 120 ekip arasından sıyrılarak final grubuna kalan takımların kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi verdiğini söyledi.

Şebin, “Süper Lig, birinci ve ikinci ligde ilk üçe giren takımları kutluyorum. Şampiyon takımları da ayrıca tebrik ediyorum. Pandemi sürecinin ardından futbol dışında müsabakaları devam eden bir federasyon olmanın gururunu yaşıyoruz. Pandemi sürecinin ardından curling salonunda çok güzel ve zevkli maçlar izledik” dedi.

Bu arada bugüne kadar curling maçlarında bir çok dereceler elde eden Atatürk Üniversitesi, Erzurum Gençlik Spor, Nenehatunspor, Sevgispor ve Ejderspor bu şampiyonada hiçbir kategoride ilk üçte yer alamadı.Kocaeli temsilcileri de ilk üçe giremedi. Bu arada final müsabakalarını Gençlik ve Spor İl Müdür Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ile Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, Başkanvekili Ahmet Çelebi, yönetim kurulu üyeleri Murat Akın, Taner Şancı. Erdal Karahan, Zeyit Palabıyık ve İl Temsilcisi Resul Çelebi de izledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ