Çocuklar boks'la sporu seviyor

Van Spor 31.07.2017 11:33:37 0
Çocuklar boks
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.07.2017 11:33
Elazığ’da yaz tatillerini spor merkezlerinde değerlendiren çocuklar, boksla sporu seviyor.
Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezi’nde açılan boks kursunda 50 öğrenci hem yaz tatillerini değerlendiriyor, hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyor.
Okullar tatil olduktan sonra il spor merkezlerinin açılışından dolayı kayıtlarının arttığına dikkat çeken Boks Antrenörü Cemil Döndü, "2 grup halinde çalıyoruz. 8 yaş ile 17 yaş aralarını 2 gruba böldük. Bayan sporcularımız da var. Yeni salonumuza geçeceğiz. Oraya geçtiğimiz vakit sporcu sayımız daha da artacaktır. Yaz sezonunda boksa başvuru çok fazlasıyla var. Her dönem 15 sporcuyu, sürekli devam etmeleri için almayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız kış aylarında da devam ediyor. Müsabakalara hazır sporcu haline getiriyoruz. Her yaş grubundan sporcularımız var. Elazığ’ın boks olarak Türkiye’de bir temeli var. Bundan sonraki süreçte de ilimizi önümüzdeki şampiyonlarda temsil etme hakkı kazanacak” şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz"
Çocukları spora hangi branş olursa olsun yönlendirmeleri gerektiğini dile getiren Döndü, "Tehlikeli olan maddelerde çocuklarımızı arındırmak ve kurtarmak lazım. Bunun için çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Sporla bunlar da uzak olacaklardır. Tüm ailelere çok büyük iş düşüyor. Çocuklarını takip etsinler. Spor salonlarına yönlendirip hocalara teslim etsinler. Ondan sonra arkalarına bakmasınlar" dedi.
Boksa ilginin yüksek olduğunu kaydeden Döndü, "2008 yılında Türkiye tarihinde 5’inci madalyası Elazığlı boksör Yakup Kılıç’a aittir. Önceden de boks bilgimiz vardı ama Yakup Kılıç’ın olimpiyat 3’üncü olduktan sonra daha da fazla oldu. Elazığ’da her zaman başarı ve ilgide boks bir numaradır. Allah nasip ederse bu ilgi olduğu sürece yeni Yakup Kılıçlar yetiştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kötü alışkanlıklardan uzak durduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden antrenör genç boksör Yasin Döndü, "Babamın sayesinden boksa başladım . Boksa ilgiliyim ve çok seviyorum. Bu sayede iyi bir sporcu olmak istiyorum ve daha da devam edeceğim” dedi.
Boksu sevdiğini ve onun için bu branşa katıldığı dile getiren Emre Başaran "2 buçuk haftadır geliyorum. Amacım iyi bir sporcu olmak” diye konuştu.
Yaz tatilinde evde durmak yerine boksa yazılmayı tercih ettiğini belirten Ömer Yürekli ise, "Babam da genç yaşlarında boksa geliyormuş. Benimde gelmemi istedi bu yüzden bende geldim. Sporu seviyorum" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ