Büyükşehire kiralanan yeni stat, ilk maça yetişmeyebilir

Van Spor 30.07.2017 13:23:40 0
Büyükşehire kiralanan yeni stat, ilk maça yetişmeyebilir
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.07.2017 13:23
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 5 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak yeni stadyumun Süper Lig maçlarına yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili yaptığı açıklamada, “İlk maç riskli gibi görünüyor ama ikinci maça yetişir. Birinci maça yetiştirmeye arzu ediyoruz. Gayret edeceğiz" dedi.
Evkur Yeni Malatyaspor’un yeni stadının hangi maça yetişeceğini Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıkladı. Çakır, ilk maç riskli açıklamasını yaptı.

“Ağustos’un sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyoruz”
Stadın kiralanmasıyla ilgili imzaları attıklarını belirten Çakır, "Şu anda biz stadı 1 yıllığına kiraladık. Biz aslında oranın tahsisini istedik ama tahsis bakanlar kurulundan çıkacağı için uzun sürecekti. Bizim bir an önce orada inşaata başlayabilmemiz için bir yandan da bir protokol da Spor Toto ile yapıyoruz ki, bize belli bir ücret aktarsın ve bu ücretle biz oradaki çimler kışın güneş ışığını yeteri kadar alamayacağı için ultraviyole ışınlarını yansıtacak makineler olmak üzere, yönlendirme levhaları olmak üzere, localar olmak üzere bu çalışmaları yapabilelim. Aynı zamanda federasyonun istemiş olduğu, seyirciler için her türlü riski ortadan kaldırabilecek ne kadar tedbir alınabiliyorsa bunlar ve 40 kalem eksiği tamamen ortadan kaldıracak bir çalışma yapmaya gayret ediyoruz. Zaman olarak Ağustos’un sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Ama oradaki işin detayı, süresi yetişebilir mi buna bakacağız” şeklinde konuştu.

“Gayret edeceğiz”
Çakır, yeni stadın ilk iç saha maçına yetişememe riskinin bulunduğunu belirterek, “İlk maç riskli gibi görünüyor ama ikinci maça yetişir. Birinci maça yetiştirmeye arzu ediyoruz, çünkü hepimiz bekliyoruz. Gayret edeceğiz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ