Bülent Korkmaz: Merih daha yetenekli, beni geçti

Antalyaspor Teknik Direktörü Korkmaz, 'Merih'i benimle çok denkleştiriyorlar. Ben dönemin en iyi oyuncularından biriydim ama Merih beni geçti. Çağlar da öyle. İkisi de hem oynadıkları lig hem de yetenek olarak daha iyi.' dedi.

Van Spor 16.10.2019 16:40:15 0
Bülent Korkmaz: Merih daha yetenekli, beni geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2019 16:40

ANTALYA (AA) - Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, milli futbolcu Merih Demiral'ın sık sık kendisine benzetildiğini ancak Merih'in de ay-yıldızlı diğer savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü'nün de kendisinden daha iyi olduğunu söyledi.

Bülent Korkmaz, Antalyaspor Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda yaptığı son iki maçta bir galibiyet ve bir beraberlik alarak liderliğini sürdüren milli takımın oyuncularını kutlayarak sözlerine başladı.

Ülkenin içinde bulunduğu ortamda milli takımın çok önemli bir maç oynadığını belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Milli takımımızı sevgiyle kucaklayıp, saygıyla eğiliyorum. Bulunduğumuz ortamda çok önemliydi. Bütün askerlerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Allah onları korusun. Vatan, bayrak, toprak sevgisi böyle bir şey işte. Dışarıdan ne kadar tehdit gelirse gelsin bu ülke birbirine yeter. Milli takım oyuncularıyla gurur duyuyorum. Fransa gibi bir takımı Türkiye'de yenip, orada berabere kalıp grup birincisi kalmak önemliydi. Bir spor adamı olarak, eski milli futbolcu olarak çok mutlu ve gururluyum."

Milli maçlar dolayısıyla Süper Lig'e verilen arayı eksikleri giderme, sakat oyuncuları yeniden takıma kazandırma adına değerlendirdiklerini anlatan Korkmaz, futbolculardan Fredy, Gustavo Leschuk ve Harun Kavaklıdere'nin sakatlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Genel olarak iyi bir dinlenme ve çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Korkmaz, ilk hedeflerinin ligde kalıcı olmak ama en önemlisinin maç kazanmak olduğunu vurguladı.

Korkmaz, "Ben 41 puan diyorum. Ancak en önemlisi maç kazanmak. Maç kazandıkça bazı şeyler ortaya çıkıyor. Bu hafta zor bir hafta. (Gençlerbirliği) Çünkü hem puana çok ihtiyacı hem de hücumda atletik yapıda oyuncuları var." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nin hücumda etkili bir takım olduğunu kaydeden Korkmaz, takım halinde oynadıkları sürece her maçı kazanmaya aday olduklarını ve son iki karşılaşmanın da bunu gösterdiğini söyledi.

"Merih ve Çağlar beni geçti"

Milli takımın savunma oyuncuları Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'nün, kendisi ve Alpay Özalan ikilisine benzetildiği yönündeki soru üzerine Korkmaz, her dönemin iyi oyuncuları bulunduğunu ve zamanında kendisinin de Alpay Özalan ile iyi bir ikili olduğunu belirtti.

Merih ve Çağlar'ın da iyi bir ikili olduklarını ve çok beğendiğini ifade eden Korkmaz, Arnavutluk maçının ardından Merih ile telefonla da görüştüğünü söyledi.

Merih'in geleceği parlak, yetenekli olduğunu ve milli futbolcunun farklı yerlere geleceğini Aytemiz Alanyaspor'da oynarken de düşündüğünü dile getiren Korkmaz, "Merih'i benimle çok denkleştiriyorlar. Benim fikrim ben dönemin en iyi oyuncularından biriydim ama Merih beni geçti. Çağlar da öyle. İkisi de hem oynadıkları lig hem de yetenek olarak daha iyi." diye konuştu.

Diego: Hedeflerimize ulaşmak ve aşmak için çalışacağız

Takım kaptanı Diego Angelo ise ekip olarak güzel günler geçirdiklerini belirterek, kazanmaya devam etmek istediklerini dile getirdi.

Öncelikle Süper Lig'de kalıcı olmayı hedeflediklerini aktaran Diego, "Bence 40 puan yeterli olabilir ama bundan sonra başka hedefler belirleyeceğiz. Çünkü bu takım, ligde kalmak için mücadele edecek bir takım değil. Çok yetenekli futbolcularımız var ve ekibimiz çok iyi çalışıyor. Hedeflerimize ulaşmak ve aşmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Süper Lig'in 8. haftasında 19 Ekim Cumartesi günü Gençlerbirliği'ni konuk edecek Antalyaspor, hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Antrenmanda Fredy ve Harun sakatlıkları nedeniyle yer almazken, Leschuk ise fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı koştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ