Bitlisli sporculardan büyük başarı

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 26 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Minikler-Yıldızlar-Gençler ve Büyükler Wushu Bay-Bayan Qinda, Sanda ve Taolu Şampiyonasına katılan 17 Bitlisli sporcudan 5’i T?

Van Spor 13.02.2019 10:09:38 0
Bitlisli sporculardan büyük başarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2019 10:09

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 26 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Minikler-Yıldızlar-Gençler ve Büyükler Wushu Bay-Bayan Qinda, Sanda ve Taolu Şampiyonasına katılan 17 Bitlisli sporcudan 5’i Türkiye şampiyonu, 3’ü Türkiye ikinciliği, 5’i ise Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Elde ettikleri başarılarla Bitlis’i her platformda en güzel şekilde temsil eden Bitlisli sporcular, Antalya’da düzenlenen Türkiye Minikler-Yıldızlar-Gençler ve Büyükler Wushu Bay-Bayan Qinda, Sanda ve Taolu Şampiyonasından eli boş dönmedi. Bitlis’i temsilen 17 sporcu ile şampiyonaya katılım gösteren Bitlis ekibi, şampiyonada büyük bir başarı elde ederek 5 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye ikinciliği ve 5 Türkiye üçüncülüğü ile döndü.

Elde edilen başarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Wushu Kung-Fu Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Abdurrahman, toplam 17 sporcu ile katılım gösterdikleri şampiyonadan toplam 13 madalya ile döndüklerini ifade etti. Kaçak, “26 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Antalya ilinde düzenlenen Türkiye Minikler-Yıldızlar-Gençler ve Büyükler Wushu Bay-Bayan Qinda, Sanda ve Taolu Şampiyonasına Bitlis ili adına 17 sporcu ile katıldık. Turnuvaya katılan sporcularımızdan Bahar Yeşilyol, Mesken Akay, Mustafa Demir, Suat Budak, Zeynel Abidin Tuncel kategorilerinde Türkiye birincisi; Mehmet Özgenel, Şuayp Korkmaz, Mahsum Doğu Türkiye ikincisi, Mehmet Baysak, Tuba Erel, Mehdiya Tuz, Onur Sülün ve Uğur Demir ise Türkiye üçüncüsü oldular. Turnuvayı toplamda 13 madalya ile bitirdik. Turnuvaya katılan tüm sporcu ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bu turnuvaya gitmemizde bize maddi manevi destek veren herkese şahsım ve sporcularımız adına teşekkür ederim. İlimizde iki yıldır bu sporu yaymaya çalışmaktayız. İkinci yılımızda bu denli başarıyı yakalamamız sevindirici bir durum. Amacımız tüm gençlere ulaşmak, onları kötü alışkanlıklardan alıkoyup sporla tanıştırmak, önlerine belirli hedefler koyarak vatanına ve milletine sadık hayırlı birer fert olarak yetiştirmektir. İnşallah en kısa sürede de bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

Elazığ’da Cumhuriyet coşkusu sporla kutlandı


Van Spor

Buzda sürat heyecanı başlıyor


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş Spor Kulübü: 1 - Menemen FK: 0


Van Spor

Elazığspor dev Türk bayrağı açtı


Van Spor

Elazığ’da masa tenisi kadın takımından büyük başarı


Van Spor

Başkan Sekmen; "Sporda da Erzurum’u marka şehir yapma hedefimiz var"


Van Spor

TFF, bahis oynadığı tespit edilen hakemleri açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ