Atıcılıkta 'ilk kota' sevinci

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, camia olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları için alınan ilk kotanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Van Spor 4.07.2019 17:48:22 0
Atıcılıkta
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2019 17:48

ANKARA (AA) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, camia olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları için alınan ilk kotanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ufuk Arman, Belarus'un başkenti Minsk'te gerçekleştirilen 2. Avrupa Oyunları'nda milli sporcu Özgür Varlık'ın 25 metre rapid tabanca kategorisinde bir ilke imza atarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kota almasını, AA muhabirine değerlendirdi.

Başkan Arman, "Tokyo Olimpiyatları yolunda ilk kotamızı almış olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Bu kotanın bizim için ayrı bir anlamı var. Çünkü bugüne kadar olimpiyatlara katılmış olduğumuz disiplinlerin dışında, ilk katılacak olduğumuz 25 metre rapid tabanca disiplininde kota almış olmak bize ayrı bir mutluluk ve heyecan yaşattı." dedi.

Dünya kupası, şampiyonalar ve eleme yarışmalarında kota mücadelesini sürdüreceklerini ifade eden Arman, "2020 Mayıs ayına kadar devam edecek kota müsabakalarında diğer disiplinlerde de kota alacağımıza yürekten inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Kendimizi sürekli geliştiriyoruz"

Ufuk Arman, federasyon bünyesindeki sporcularla birlikte kendilerini sürekli geliştirdiklerini belirtti.

Kota müsabakalarında belki de sporcuların anlık şanssızlığı nedeniyle çok küçük farklarla kaçırılan finaller, madalyalar, kotalar olduğunu aktaran Arman, şöyle devam etti:

"Ancak bunlar bizim için asla moral bozucu şeyler değil. Biz sporcularımızla o anlarda ne hatalar yaptığımızı bilerek hareket edip kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Önümüzdeki yarışlarda bu talihsizliklerin de önüne geçeceğimizi biliyoruz."

Yoğun müsabaka takvimi

Sporcuların yıl sonuna kadar yoğun bir müsabaka takvimi olduğuna dikkati çeken Arman, "Olimpik takımımız çalışmayı hiç kesmiyor." dedi.

Milli sporcuların antrenmanlarını Ankara, Konya ve Kocaeli'de bulunan Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinde yaptığını belirten Ufuk Arman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Spor Genel Müdürlüğümüz gerekli bütün teknik destek, malzeme ve kamp imkanını bizlere sunuyor. Biz de bu destekle birlikte Tokyo 2020 Olimpiyatları'na ve yurt dışı temsillerinde madalya peşinde koşmaya devam ediyoruz. İnanıyoruz ki alınan bu kotayla birlikte ülkemizi gururlandırmaya devam edecek, İnşallah Tokyo’dan da madalyayla döneceğiz."

Muhabir: Musa Samur

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ