Spor ile gelen başarı, herkese örnek oldu

Spor ile gelen başarı, herkese örnek oldu

Van Spor 17.09.2022 10:59:23 0
Spor  ile gelen başarı, herkese örnek oldu
Tarih: 17.09.2022 10:59 Güncelleme: 17.09.2022 10:59
Elazığ’da su topu takımında olan 14 yaşındaki Almina Duru Yura, bir yandan müsabakalara katılırken bir yandan da ders çalıştı. Spor ile birlikte zinde kalan ve deşarj olan Almina, fen lisesini kazanarak herkese örnek oldu.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü bünyesinde geçen sene kurulan Su Topu Takımı, üç kategoride 2’inci lige yükseldi. U-15 kadınlar takımında yer alan 14 yaşındaki Almina Duru Yura ise akranlarına başarısı ile örnek oldu. Liseye hazırlanmasına rağmen tüm antrenmanlara gelen ve takımı ile müsabakalara katılan Almina, bir yanda da derslerine çalıştı. Girdiği LGS’den 468 puan alarak 1,15’lik dilime giren Almina, fen lisesini kazandı. Spor ile birlikte zihnini boşaltan ve daha başarılı olan Almina, sporun eğitime engel olmadığını gösterdi. Akranlarına örnek olan Almina’nın hedefi hem su topunda ilerlemek hem de üniversite kazanmak.
Her gün antrenmanlarının olduğunu belirten Almina Duru Yura, "Antrenmanlara sık sık katılıyoruz. Kulüple birlikte 2’inci lige yükseldik. Maçlar için şehir dışlarına çıkıyoruz. Aynı zamanda normal bir şekilde eğitim hayatına devam ediyorum. LGS’den 468 puan aldım ve 1,15’lik yüzdelik dilime girerek Kaya Karakaya Fen Lisesi’ni kazandım. Sporun eğitime hiçbir engeli yok. Hatta ben antrenmanlara gelerek zihnimi boşaltıyordum ve derslerime yardımcı oluyordu. O yüzden derslerimde de başarımı artırdığımı düşünüyorum. Şu anki hedefim hem su topu alanında ilerlemek ve derslerimi sıkı tutarak iyi bir üniversite kazanmak. Aynı zamanda şehir dışlarına çıkarak başarılarımı artırmak istiyorum" dedi.
Almina’nın annesi Hilal Yura ise, "Biz spor ile eğitimin aynı anda yürüyeceğine her zaman inandık. Dolasıyla her zaman destekledik ve arakasında olduk. Spora gelmediği zamanlarda dinlenme olarak bilgisayar ve internet kullanacaktı. Onun yerine buraya gelip kafasını boşalttı. Olumlu anlamda kızıma katkıları oldu" diye konuştu.
Su Topu Takımını geçen yıl kurduklarını aktaran Antrenör Bekir Sadak da "İkinci yılımızda 3 takımı bölgeselde 2. lige çıkarmayı başardık. 2 kadın takımı olan U-15 ve U-17 kadın takımı şu an ikinci ligde. Erkeklerden de U-15 takımı 2. ligde. Hedefimiz diğer yıl birinci lige yükselmek. Genelde 8’inci sınıfa geçen sporcuların aileleri antrenmana getirmiyor. Mesela Almina antrenmanlara hiç aksatmadan geldi. Şu an Elazığ’ın en iyi fen lisesini kazandı. Spor eğitim ile bire bir gidebiliyor. Hatta çocuklar buraya geldiği zaman deşarj oluyor. Spor eğitime katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: spor ile gelen başarı herkese örnek oldu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ