Şirketlerde BT güvenliğine ayrılan bütçeler ortalamanın altında

- Kaspersky IT Security Calculator'dan alınan istatistiklere göre, KOBİ'ler BT güvenliğine yıllık ortalama 205 bin dolar, kurumsal şirketler ise 8 milyon dolar harcıyor - KOBİ'lerin yüzde 45'i ve kurumsal şirketlerin yüzde 50'si ortalamanın

Van Spor 30.12.2019 11:32:20 0
Şirketlerde BT güvenliğine ayrılan bütçeler ortalamanın altında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.12.2019 11:32

İSTANBUL (AA) - Kaspersky IT Security Calculator'a göre, şirketlerde BT güvenliğine ayrılan bütçeler ortalamanın altında bulunuyor.

Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, Kaspersky IT Security Calculator, kullanıcılara bütçelerini ve şirket profillerini pazar ortalamasıyla karşılaştırma fırsatı sunuyor.

Kaspersky IT Security Calculator'dan alınan istatistiklere göre, KOBİ'ler BT güvenliğine yıllık ortalama 205 bin dolar, kurumsal şirketler ise 8 milyon dolar harcıyor. Yapılan analizlere göre, KOBİ'lerin yüzde 45'i ve kurumsal şirketlerin yüzde 50'si ortalamanın altında harcama yapıyor. Gartner raporuna göre ise 2019'da siber güvenlik harcamaları yıllık yaklaşık yüzde 9 artmış durumda.

Sektör genelinde BT güvenliğine ne kadar para harcandığını görmek şirketlerin piyasadaki konumunu anlamasını, bütçelerini rakipleriyle kıyaslamasını ve daha iyi planlama yapmasını sağlıyor. Kaspersky IT Security Calculator, şirketlerin bu bilgilere erişmesine yardımcı oluyor. Ücretsiz bir araç olan Kaspersky IT Security Calculator, BT güvenliği yöneticilerine kendi bölgelerindeki ve sektörlerindeki ortalama siber güvenlik harcamalarını görme ve bunları kendi bütçeleriyle karşılaştırma olanağı sunuyor.


- BT güvenliği bütçeleri yıllık olarak artmayı sürdürüyor


Bazı analist raporlarında da belirtildiği gibi, tüm dünyada BT güvenliği bütçeleri yıllık olarak artmayı sürdürüyor. Kaspersky'nin dünya genelinde yaklaşık 5 bin kurumla gerçekleştirdiği ankette de katılımcıların yüzde 70'i gelecek 3 yıl içinde BT güvenliği bütçelerini artırmayı planladığını belirtti.

Kaspersky IT Security Calculator'dan Ekim 2018-2019 dönemi arasında toplanan istatistiklere göre, bazı şirketler bu eğilime ayak uydurmaktan uzak. Bu şirketlerin BT güvenliği harcaması ortalamanın altında kalıyor.

Bu dönemde genel olarak, KOBİ'lerin (yüzde 46) bütçelerini, kurumsal şirketler (yüzde 38) ve çok küçük şirketlere (yüzde 16) göre daha fazla incelediği de ortaya çıktı. KOBİ'ler için bütçe konusu çok daha karmaşık bir yapıya sahip. Bu tip şirketlerde sorun yalnızca para konusunda değil, aynı zamanda bütçe planlama sürecinde de yaşanıyor. İlgili siber güvenlik riskleri ve farklı hizmetler için koruma yöntemleri hakkında uzman insan kaynağı ihtiyacı nedeniyle plan yapmak zorlaşıyor.


- "Düzgün yatırımlarla şirketin siber güvenlik tehditlerine hazır olması sağlanmalı"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky B2B Ürün Pazarlama Müdürü Sergey Martsynkan, bütçe planlamasının şirketler için çok önemli bir süreç olduğunu, düzgün yatırımlarla şirketin mevcut siber güvenlik sorunlarına ve tehditlerine hazır olmasının sağlanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak bu çok zor bir iş. Çünkü siber güvenlik ihtiyaçlarının tam olarak anlaşılması, bunların nasıl karşılanacağının belirlenmesi ve maliyetinin ne olacağının hesaplanması gerekiyor. Kaspersky olarak kurumlara bu süreçte yardımcı olacak analizler sunuyoruz. Yıllık BT güvenliği ekonomisi raporunu sunmamızın yanı sıra IT Security Calculator aracılığıyla da ortalama siber güvenlik harcamaları hakkında fikir veriyor; belirli tehditler ve koruma önlemleri hakkında tavsiyeler paylaşıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ