Sinop İtfaiyesi, 7 yaralı ve 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı

Sinop İtfaiyesi, 7 yaralı ve 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı

Genel 17.02.2023 16:53:08 0
Sinop İtfaiyesi, 7 yaralı ve 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı
Tarih: 17.02.2023 16:53 Güncelleme: 17.02.2023 16:53
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgeye giden Sinop İtfaiyesi ekipleri, 7 yaralı ve 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, itfaiyecilere başarılarından dolayı teşekkür etti.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketleri sonrası tüm Türkiye afet bölgesi için seferber oldu. Bölgede arama kurtarma çalışmalarına ilk katılan ekiplerden olan Sinop İtfaiyesi, deneyimli personelleriyle çalışma yürüttüğü Sultan Apartmanı’nda 7 canlı, 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı. Görevini tamamladıktan sonra Sinop’a dönen itfaiye personellerini Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.
Başkan Barış Ayhan, “Sinop İtfaiye teşkilatının bundan sonra da böyle başarılı çalışmalarda inşallah bizi temsil edeceğini ümit ediyorum. Gelen arkadaşlara hem geçmiş olsun diyorum, hem de teşekkür ediyorum bizleri en iyi şekilde temsil ettiniz. Allah sizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

7 yaralı, 36 cansız vatandaşı enkazdan aldılar
Sinop İtfaiyesi eri Kasım Türkmen, "Depremin ikinci gününde buradan yola çıktık. Gece saatlerinde Kahramanmaraş’a ulaştık, gittiğimiz andan itibaren enkaz üzerinde çalışmalara başladık. İlk gittiğimizde bir bayan cenazesini enkazdan çıkardık, arkasında da oğluna müdahale ederken kendisini kaybettik. Sultan Apartmanı’nda çalıştık, Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olan apartmandı 50 yıllık bir bina. 36 kişiyi cansız olarak teslim aldık, 7 yaralıyı da canlı kurtardık. Bizler elimizden gelen her şeyi yaptık, görevimizi yerine getirdik" diye konuştu.
İtfaiye eri Can Turan ise, “Arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yapmışlardı, biz de AFAD ile birlikte elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Kahramanmaraş şehri yok olmuş, durum kötü. Allah geride kalanlara güç kuvvet versin” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ