Yeşilyurt’ta atık ilaçlar çöpe gitmeyecek

Yeşilyurt Belediyesi, tarihi geçmiş ilaçların çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak üzere ‘Atık İlaç Kutusu’ projesini başlattı. İlçedeki eczanelere yerleştirilecek kutularda toplanacak ilaçlar, mevzuata uygun şekilde bertaraf

Sağlık 4.06.2021 15:34:13 0
Yeşilyurt’ta atık ilaçlar çöpe gitmeyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2021 15:34

Yeşilyurt Belediyesi, tarihi geçmiş ilaçların çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak üzere ‘Atık İlaç Kutusu’ projesini başlattı. İlçedeki eczanelere yerleştirilecek kutularda toplanacak ilaçlar, mevzuata uygun şekilde bertaraf edilecek.

Daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya için atık yönetimi konusundaki çalışmalarını yoğunlaştıran Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi, tarihi geçmiş ilaçların çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak üzere ‘Atık İlaç Kutusu’ projesini başlattı. İlçedeki eczanelere yerleştirilecek kutularda toplanacak ilaçlar, mevzuata uygun şekilde bertaraf edilecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yeşilyurt Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Atık İlaç Kutusu’ projesi kapsamında Zaviye Mahallesi’ndeki eczanelere atık ilaç kutularını teslim etti. Doğa ve insan sağlığının korunması adına hayata geçirdikleri projelerine bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Atık İlaç Kutusu’ projesiyle atık ilaçların doğaya ve insan sağlığına zarar vermeden imha edilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Doğaya karışan atık ilaçların sağlık ve çevre için ciddi tehdit oluşturduğunu hatırlatan Çınar, “Son kullanma tarihi dolmuş veya çeşitli nedenlerle kullanılamayacak hale gelmiş atık ilaçların çöpe ve kanalizasyon sistemine atılması, ekolojik dengeye çok ciddi zararlar veriyor. Toprağa ve yeraltı sularına karışan bu atıklar, yediğimiz besinler ve içtiğimiz sularla bize tehlike olarak geri dönüyor. Bu zararları önlemek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, Eczacılar Odamızın da destekleriyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ‘Atık İlaç Kutusu’ projemizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilçemizdeki toplam 91 eczanemize atık ilaç kutuları yerleştirilip; kullanım süresi biten, kırık ve bozulmuş atık ilaçları kontrollü bir şekilde toplayarak 1. Sınıf Atık getirme Merkezimize getireceğiz. Burada yapılacak işlemlerin ardından ülkemizde bu işleri yapan, belgeli ve lisanslı bertaraf tesislerine ulaştırıp, mevzuatlara uygun şekilde imha edilmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımızın da gereken hassasiyeti gösterip, atık ilaçlarını kutulara bırakarak doğa sağlığının korunması noktasındaki hizmetlerimize destek vereceklerine inanıyoruz. Projeyi başlatan Sıfır Atık Müdürlüğümüze, desteklerini esirgemeyen Eczacılar Odamız ve tüm eczane sahipleri ile çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Çınar, Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi ve 1.Sınıf Atık getirme Merkezi gibi yatırımların yanı sıra yeşil alanlar, fidan dikimi, temizlik, çevre düzenleme, hafriyat ve çöp toplama gibi hizmetlerle doğa sağlığının korunmasına yönelik yatırımları Yeşilyurt’lularla buluşturmaya devam edeceklerini de söyledi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez ise Yeşilyurt Belediyesi’nin başlattığı projeden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Sönmez, “Hastalarımızdan ‘evimizde biten ilaçlarımızı ne yapabiliriz, çöpe atmak istemiyoruz’ diye bize ciddi geri dönüşleri oluyordu. Atık ilaçlar ciddi bir kimyasal atık ve kanserojen etkisi yapıyor, toprakla, havayla ve suyla karışması çok tehlikeli bir durum. Çöpe atılan ilaçların hem ekolojik dengeyi hem de insan sağlığına vereceği ciddi zararların önüne geçmek hedefiyle Yeşilyurt Belediyesinin başlattığı bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Belediye Başkanımıza da bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eczane sahipleri ve vatandaşlar da ‘Atık İlaç Kutusu’ projesinden dolayı Çınar’a teşekkürlerini sundular.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ