Uzmanından,Covid-19’u geçirenlere oruç önerisi

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cİhangiroğlu,'Covid-19’u ayaktan geçirenler, rahatsızlık hissetmeyenler sağlık için faydalı olan oruç ibadetini eda edebilirler. Fakat solumun sıkıntısı olanlar, kalp, tansiyon ve şeker gibi ek hastal

Sağlık 20.04.2021 10:22:52 0
Uzmanından,Covid-19’u geçirenlere  oruç önerisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2021 10:22

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cİhangiroğlu,"Covid-19’u ayaktan geçirenler, rahatsızlık hissetmeyenler sağlık için faydalı olan oruç ibadetini eda edebilirler. Fakat solumun sıkıntısı olanlar, kalp, tansiyon ve şeker gibi ek hastalıkları olup da Covid-19’u ağır geçirenler vücut direnci düşmesin diye kullandığı ilaçlarla birlikte doktorunun da görüşünü alarak uygun görülürse oruç ibadetini rahatsız olduğu dönemde eda etmeyebilirler"dedi.

Elazığ Mediline Hastanesi Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu, Covid-19 hastalığına yakalanan ve ağır atlatan vatandaşların Ramazan ayında oruç tutmaları konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Ramazan ayında Covid-19 hastalığını geçirenlere oruç tutup tutmamaları konusunda önerilerde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu, “ İslam aleminin hem bedenen hem de manen arındığı, ibadetini güzel bir şekilde yaptığı bir aydayız. Maalesef son iki yıldır Covid-19 virüsüyle tüm dünya mücadele etmekte. Son yıllarda da bu virüse bağlı olarak çeşitli dalgalanmalarla hasta sayılarında artış mevcut. Ramazan ayında da üçüncü dalganın içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz. Covid-19, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonuyla birlikte bulaş riskinin daha fazla olduğu bir durumda. Covid-19’u, şeker hastalığı, tansiyon ve diyabet gibi hastalıkları olup ağır atlatan hastalar da mevcut hafif bir şekilde ayakta geçirenlerde mevcut. Covid’de vücut direncinin yüksek seviyelerinde olması gereken bir durum. Covid-19’u ayaktan geçirenler, rahatsızlık hissetmeyenler sağlık için faydalı olan oruç ibadetini eda edebilirler. Fakat solumun sıkıntısı olanlar, kalp, tansiyon ve şeker gibi ek hastalıkları olup da Covid-19’u ağır geçirenler vücut direnci düşmesin diye kullandığı ilaçlarla birlikte doktorunun da görüşünü alarak uygun görülürse oruç ibadetini rahatsız olduğu dönemde eda etmeyebilirler”ifadelerini kullandı.

Daha önceden Covid-19’u ağır geçirip ciğerlerinde rahatsız olan ve solunum cihazına bağlananlar için de önerilerden bulunan Uzm. Dr. Cİhangiroğlu, “Aynı şekilde bu tarz hastalar da hekimlerinin kontrolleri dahilinde oruç için uygun görünmemiş ve sıkıntılı bir şekilde hastalığı atlatmışsa oruç tutmalarını önermiyoruz. Covid-19 tedavisi alırken daha önce hiçbir rahatsızlığınız olmasa bile bu hastalığın etkilemesine bağlı olarak kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve diğer organlarda problemler oluşmuş olabilir. Bu problemi olan hastaların da kendilerine ve beslenmelerine dikkat etmelerini, yeteri kadar su ve sıvı tüketmelerini, uyku ve diyetlerine önemli bir şekilde dikkat etmelerini öneriyoruz. Son olarak, iftar ve sahurlarda tedbir, mesafe, kalabalıktan uzak durup bulaş riskini önlemeye önem gösterirsek daha kolay bir şekilde bu süreci birlikte atlatacağız” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ