Türkiye'nin yanık tedavisi Pakistan'a merhem olacak

Yanık tedavisinde dünyada öncü rol oynayan Türk hekimler, bilgi ve deneyimlerini Pakistanlı meslektaşlarına aktardı.

Sağlık 2.08.2019 12:04:45 0
Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.08.2019 12:04

ANKARA (AA) - Yanık tedavisinde dünyada öncü rol oynayan Türk hekimler, bilgi ve deneyimlerini Pakistanlı meslektaşlarına aktardı.

Türkiye'nin yanık tedavisi alanında önemli sağlık merkezlerinden Ankara Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi, kardeş ülke Pakistan'dan gelen hekimlere ev sahipliği yaptı.

Pakistan'ın ileri gelen yanık tedavi merkezlerinin sorumlu hekimleri, Avrupa'nın en büyük dünyanın ise tek seferde inşa edilen 3'üncü büyük hastanesi Ankara Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezindeki pratik ve teorik uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu.

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanık tedavisinde çok iyi konumda olduğunu belirterek, pek çok ülkenin bunu örnek aldığını söyledi.

Tıbbi malzeme anlamında dünyada kullanılan ne varsa bu imkanlara sahip olduklarını ifade eden Yastı, "Standart konvansiyonel yarı bakım üniteleri, hidroterapi, sedyelerle seyyar duşlar ve kök hücre tedavilerinin de uygulandığı bir merkez durumuna geldik." dedi.

Ankara Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezinde, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, plastik cerrahi uzmanları ve yanık cerrahlarının bir arada çalıştığını anlatan Yastı, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yanık üzerine çıkan akademik çalışmalar son 10 yılda ciddi bir ivme gösterdi. Bu başarılar dünya çapında da yankı yapıyor. Pakistan'dan bir teklif geldi. Pakistan Yanık Derneği Başkanı Prof. Dr. Farid Ahmad Khan bizimle iletişime geçti. Daha önce İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri ile bu işi yaptıklarını, gelip burayı değerlendirmek istediklerini ifade etti."

"Amerika ve İngiltere'ye gitmek istemiyorlar"

Pakistan'ın ileri gelen büyük yanık merkezlerinin hekimlerinin Ankara'da 4 gün boyunca pratik uygulamaları izlediklerini ifade eden Yastı, "Teorik eğitimlerde karşılıklı fikir alışverişi oldu. Pakistan Yanık Derneği Başkanı Prof. Dr. Farid Ahmad Khan, bize asistan ve hemşire göndermek ve eğitim almak istediklerini belirtti. Ülkemizdeki yanık yönetim modelinin, yönetmeliğin, oda, ünite, merkez ve sevk algoritmasının Pakistan'a uyarlanması için bizden çalışmalar istedi. Ayrıca bu toplantıların kardeş ülke Pakistan'la yılda bir kez yapılmasında prensip olarak mutabık kalındı." diye konuştu.

Prof. Dr. Yastı, başka ülkelerden de iş birliği tekliflerinin geldiğine işaret ederek, "Orta Doğu'dan birkaç ülkeden daha böyle teklifler var. Burada yaptığımız ameliyatları ve vakaları yerinde görmek istiyorlar. Bundan sonra da kardeş ülkelerle ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Diğer bir önemli nokta Amerika, İngiltere gibi ülkelere gitmek istemiyorlar, çünkü bütün teknoloji bizde var." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ