'Türkiye immünoterapi üssü olabilir'

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Altuntaş, 'Ülkemiz dünyada bölge anlamında bir immünoterapi üssü olabilir. Akademik camiamız ve kanser merkezlerimiz buna hazır.' dedi.

Sağlık 23.06.2019 11:33:23 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.06.2019 11:33

MALATYA (AA) - Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 ülkenin üye olduğu uluslararası bir organizasyon olan WAA'nın kan hastalıklarıyla ilgili çalışmalar yaptığını belirtti.

Birliğin dünyada kök hücre nakli, tümör aşıları, hücresel tedavi, kemik iliği nakli alanlarında ve kanda var olduğu bilinen herhangi bir hastalığın kandan temizlenmesini sağlayan bir bilim dalının dünyadaki çatı organizasyonluğunu üstlendiğini kaydeden Altuntaş, şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi kanser dünyada önemli bir sağlık sorunu. Ülkemizde de önemli gelişmelerin olduğu bir alan. Malatya'da da bölgesel bir kanser toplantısı yaptık. Burada işlenen konulara baktığımızda kanserin sadece tedavisi değil, kanserin tüm yönetimi tartışılmakta. Bu konulardan biri de hücresel immünoterapiler. Önümüzdeki süreçte kanser tedavilerinde immünoterapi önemli bir yer tutacak. Bunlardan biri de hücresel immünoterapiler, aferez de bu hücresel immünoterapilerin hücrelerin elde edildiği ilk aşamalardan biri. Aferez dünya genelinde kişiye özel kanser tedavilerinde kullanılan immünoterapiyi destekleyen bir yöntem."

Prof. Dr. Altuntaş, Türkiye'nin bölgesinde immünoterapi merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemiz dünyada bölge anlamında bir immünoterapi üssü olabilir. Akademik camiamız ve kanser merkezlerimiz buna hazır. Şöyle ki 90'ın üzerinde kök hücre merkezlerimiz, ciddi altyapısı olan akademik personellerimiz, uluslararası akredite merkezlerimiz var. Türkiye gururla övünebileceğimiz nitelikte merkezlere sahip, bunlardan biri de Malatya'da. Biz kanser tedavilerinin en üst aşamaları olan hücresel immünoterapilerde de hem bölgede hem de dünyada üs olmaya, klinik düzeyde araştırma yapmaya artık talibiz. Ülkemiz bu potansiyele sahip." diye konuştu.

Altuntaş, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi 'nin Türkiye'nin göz bebeği olduğuna değinerek, merkezin tıp alanındaki başarılarına katkı sağlayan bilim insanları ile üniversite yöneticilerine teşekkür etti.

Muhabir: Orhan Yoldaş

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ