Sağlık Müdürü Gündoğdu:"2019 yılında bebek ölümleri Bingöl’de Türkiye ortalamasının altına düşürüldü"

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, “2016 Yılındaki Yüksek Olan Bebek Ölümleri Önemli Çalişmalarla 2019 Yılında Türkiye Ortalamasının Altına Düşürülmüştür” Dedi.

Sağlık 19.12.2019 16:23:46 0
Sağlık Müdürü Gündoğdu:"2019 yılında bebek ölümleri Bingöl’de Türkiye ortalamasının altına düşürüldü"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.12.2019 16:23

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, “2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri önemli çalışmalarla 2019 yılında Türkiye ortalamasının altına düşürüldü” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Yeni Doğan Canlandırma” programı kapsamında 17-19 Aralık tarihleri arasında kentteki 25 sağlık personeline çeşitli eğitimler verildi. Eğitimin ardından sağlık personellerine sertifikaları verildi.

Verilen eğitimlerle bebek ölüm sayılarında ciddi bir iyileşme olmasını beklediklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu," Gerçekleşen bebek ölümlerini incelemek ve gereken önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla ilimizde aile hekimlerine yönelik tekrarlayan periyotlarla eğitimler düzenleniyor. Sağlık hizmetlerine ulaşımla ilgili problem yaşayabileceği düşünülen gebelere yönelik misafir anne programı kapsamında barınma hizmeti sağlanıyor.Yeni doğan bebeklerin bakımlarının güncellenen mevcut bilgiler ışığında eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için ilimizde görev yapan sağlık personellerine yönelik yeni doğan canlandırma programı eğitiminin veriliyor.Acil durumlarda daha hızlı hareket edebilmek ve acil duruma etkin bir şekilde müdahale edebilmek için ilimizin risk haritasının belirlenmesi gibi bir dizi sağlık eğitimi verildi” dedi.

Bingöl’de bebek ölüm oranının 2016 yılında yüksek olduğunu ancak verilen eğitimler neticesinde bu oranının 2019 yılı itibariyle Türkiye ortalamasının altına düştüğünü dile getiren Gündoğdu, “Amacımız, ilimiz genelinde yeni doğan ölümleri ile ilgili önlenebilir ölümlerin asgari seviyeye indirilmesidir. 1998 yılından itibaren yürütülmekte olan NRP (Neonatal Resüsitasyon Programı) ile bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla, doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını hedeflenmektedir. İlimizde bebek ölümleri yapılan önemli çalışmalar ve sağlık çalışanlarımızın gayretleri ile önceki yıllara göre büyük oranlarda azalmıştır. 2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri de önemli çalışmalarla 2019 yılında Türkiye ortalamasının altına düşürülmüştür. Amacımız önlenebilir bebek ölümlerinde yüzde 7’nin altına düşürmektir"diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ