Sağlık Bilimleri Fakültesinden “Kalp Sağlığı Haftası” etkinliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ‘İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı’ dersi sosyal etkinlik projesi dahilinde “Kalp Sağlığı Haftası” etkinliği gerçekleştirildi.

Sağlık 13.04.2022 10:45:59 0
Sağlık Bilimleri Fakültesinden “Kalp Sağlığı Haftası” etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.04.2022 10:45

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ‘İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı’ dersi sosyal etkinlik projesi dahilinde “Kalp Sağlığı Haftası” etkinliği gerçekleştirildi.

12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi vermek, kalp sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek amacıyla Cumhuriyet Meydanında stant açarak farkındalık oluşturdu. Açılan stantta vatandaşların tansiyon ölçümü yapılarak, boy-kilo bilgilerinden vücut kitle indeksi oranı hakkında bilgiler toparlandı ve kalp sağlığında genetik sorunların olup olmadığı bilgisini alarak kişinin kalp sağlığını değerlendirildi.

Etkinlikte görev alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sebahat Atalıkoğlu Başkan: ”Kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi vermek kalp sağlığı konusunda farkındalık oluşturup toplumu bilinçlendirmek ve topluma sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek amacı ile 12- 18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası olarak belirlenmiştir. Teknolojik gelişmeler eşliğinde tanı ve tedavi yöntemlerindeki ilerlemelere rağmen kalp ve damar hastalıkları dünyada ve ülkemizde önde gelen ölüm nedenleri arasındadır. Kalp hastalıklarının giderek artış göstermesi ile birlikte koruyucu sağlık önlemlerin değeri daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır. Sağlıklı beslenme, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri fiziksel aktivite, uyku düzenin kontrol altında tutulması, aile ve sosyal çevre ile kaliteli zaman geçirmek kalp sağlığını koruma tedbirleri arasında yer almaktadır ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ