Prof. Dr. Enver Hasanoğlu: Aşı reddi nedeniyle salgınlarla baş başa kalabiliriz

Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, aşı reddi nedeniyle yaşanabilecek salgınlar konusunda vatandaşları uyardı.

Sağlık 12.11.2019 12:57:53 0
Prof. Dr. Enver Hasanoğlu: Aşı reddi nedeniyle salgınlarla baş başa kalabiliriz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2019 12:57

KAYSERİ (AA) - Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, Türkiye'de aşı reddinin artmaya başladığını, bu nedenle salgın hastalıklarla karşılaşılabileceğini belirtti.

Uluslararası Pediatri Derneğinin (IPA) gelecek başkanı da seçilen Hasanoğlu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. IPA'ya 145 ülkenin 175 dernekle üye olduğunu bildiren Hasanoğlu, dünyada da 1 milyon 300 bin çocuk hekimi ve yaklaşık 1,5 milyar çocuk bulunduğunu anlattı.

Hasanoğlu, IPA olarak çocukları hastalıklardan kurtarmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bir sorun var. Son yıllarda moda haline gelen aşı reddedilmesi. Anneler, babalar çocuklarına aşı yaptırmıyor ve bu maalesef ülkemizde yükselmeye başladı. Geçen senelerde Romanya, Ukrayna'da, bu sene New York'ta kızamık salgını oldu. Türkiye'de de aşı reddi yükselmeye başladığı için salgınlarla baş başa kalabiliriz. Bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığının dediğine göre aşı reddeden 120 bin kişi var."

Aşı reddinin önlenmesi için yoğun çalışma yürüttüklerini ifade eden Hasanoğlu, ailelerin otizm ve kısırlığa neden olabileceği endişesiyle aşıdan korktuğunu ancak bunların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Türkiye'nin sağlık alanında önemli çalışmalara imza attığına dikkati çeken Hasanoğlu, "Bizde iyi beslenmeme, enfeksiyon hastalıkları vardı. Bunların kökünü kazıdık. Çocuk felci, tüberküloz, çiçek hastalığı kalktı. Onun için bizim, bütün ailelerin, vatandaşların bu aşı reddine bir çare bulmamız lazım." diye konuştu.

"O çocuklara kızmayın, ne olur"

Hasanoğlu, Türkiye'de 4 milyon Suriyelinin yaşadığını, bunun da yarısını çocukların oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin Suriyeliler için çok çaba sarf ettiğini dile getiren Hasanoğlu, Avrupa'nın söz vermesine rağmen gerekli yardımı yapmadığını belirtti.

Hasanoğlu, "Onlardan yarım milyon dolar almış vaziyetteyiz. O da AFAD ve Kızılay'a veriliyor. Milli Pediatri Derneği olarak 'Her Şey Sevgiyle Başlar' projesini başlattık. O çocuklara kızmayın, ne olur. Onun annesi ölmüş, babası ölmüş, kardeşi ölmüş. İnşallah bu son harekatla (Barış Pınarı Harekatı) huzur sağlanır, onlar da ülkelerine döner." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ergün Haktanıyan

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ