Opr. Dr. İdris Elmas: 'Saç kaybı her yaştaki insanı ruhen olumsuz etkilemektedir'

Sağlık 8.06.2018 15:55:18 0
Opr. Dr. İdris Elmas:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2018 15:55
Eslamer Güzellik Salonu Plastik Rekontrüktif ve Estetik Uzmanı Opr.Dr. İdris Elmas, saç dökülmesinin en yoğun 17 ile 25 yaş arasında görüldüğünü kaydederek, “Saç kaybı her yaştaki insanı ruhen olumsuz etkilemektedir” dedi.
Dr. İdris Elmas, oldukça yaygın şekilde görülmekte olan saç dökülmesinin en önemli sebebinin genetik olması olduğunu ifade ederek, “Sonrasında stres, vitamin eksikliği ve diğerleri olmak üzere çok sayıda sebebi vardır. Genetik sebeplerle dökülme en yoğun şekilde 17 yaş ile 25 yaş arası olmaktadır. Saç kaybı her yaştaki insanı ruhen olumsuz etkilemektedir. Kendine güven kaybı, sosyal hayattan uzak durma gibi sonuçları olabilmektedir. Kaybedilen saçlar saç ekimi olarak bilinen saçlı derinin nakli şeklinde gerçekleşen müdahale ile yerine konabilmektedir. Saç ekimi ameliyatında kayıp saçlar için gerekli kökler ense bölgesinde bulunan yoğun saçlardan alınmaktadır.” dedi.
Saç ekim işleminin hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilmekte olduğunu kaydeden Eslamer Güzellik Salonu Plastik Rekontrüktif ve Estetik Uzmanı Opr.Dr. İdris Elmas, “Önemli olan donör alan olarak kullanılan bölgede sağlam saç olmasıdır. Ameliyat lokal anestezi ile yani bölgesel uyuşturma ile yapılmaktadır. Yaklaşık 6 -7 saatlik bir sürede 3500- 4000 civarı greft aktarımı yapılmaktadır. Operasyon sonrası takipler ve öneriler 15 gün boyunca sürmektedir. Sonrasında tamamen normal görünüm olmaktadır. 15 günden itibaren şok dökülme olmakta ve kılların büyük kısmı dökülmek de ve kökler yerinde kalmaktadır. Dökülmeyenler hemen uzamaya başlamaktadır. Dökülen kılların normal görünüme kavuşması 6 ay ile 1 yıl arasında olmaktadır. Bu süre tamamlandıktan sonra saçlar doğal şekilde görünmekte ve normal saçlar gibi uzamaktadır.” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ