'Öksürüğüm çok şiddetliydi, konuşamayacak seviyedeydim'

Yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) atlatıp görevine dönen Çukurova Devlet Hastanesi yoğun bakım hemşireleri Harun İbin ve Dilek Serin, hastalıkla mücadelede yaşadıkları zorlukları anlattı.

Sağlık 2.04.2021 14:06:24 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2021 14:06

ADANA (AA) - Harun İbin, AA muhabirine, sırt ağrısı şikayetinin ardından yaptırdığı testin pozitif çıktığını söyledi.

Evdeki 9 günlük tedavi sürecinin ardından durumunun ağırlaşması üzerine hastanede tedaviye alındığını belirten İbin, çektiği ağrıların daha önce geçirdiği hiçbir hastalığa benzemediğini söyledi.

İbin, 5 gün boyunca hastanede geçirdiği tedavi sürecinin fiziksel ve psikolojik olarak kendisini yıprattığını anlatarak, "Bir panik havası var. Ben hemşireyim ve son teknoloji cihazları kullanmamıza rağmen çok fazla kayıp verdik. Bunları görüyorsun, bir yandan 'Acaba ben de mi?' diyorsun, o panikle nefes alamıyorsun, bu diğerleriyle kıyaslanamayacak kadar kötü bir hastalık." dedi.

Pozitif olduğu süreçte Kovid-19'a yakalanmış hastaların hislerini daha iyi anladığını dile getiren İbin, şöyle konuştu:

"Ev arkadaşlarım hemşire, onların ve bazı doktor arkadaşlarımın yardımıyla evde atlatmaya çalıştım ama durumum giderek kötüleşti. Kötüleşmemle 9. günümde hastaneye yatışım uygun görüldü. Tomografim çekildiğinde yer yer Kovid-19 ile ilgili bulgulara rastlandı. Öksürüğüm çok şiddetliydi, konuşamayacak seviyedeydim ve çok fazla terliyordum, çok fazla halsizdim. Günlük yaşantımda çok kalitesiz bir yaşam sürdürmeye başlamıştım. Kovid-19'un verdiği o sırt ağrısı, halsizlik ve ileri derecede nefes alamamak o kadar kötü bir şey ki, solunum sıkıntısı yaşamak çok kötü. Solunum sıkıntısının verdiği panik havası var. Sürekli panikliyorsun, 'Nefes alamayacak mıyım, acaba daha fazla kötüleşecek miyim?' diye düşünüyorsun."

"Korkunç bir baş ağrısı ve kas ağrıları oldu, yerimden kalkamadım"

Yoğun bakım hemşiresi Dilek Serin de Kovid-19 sürecinde büyük bir fedakarlıkla hastaları iyileştirebilmek için çalıştıklarını ifade etti.

Küçük kızının test sonucunun pozitif çıkmasının ardından, kendisinin de Kovid-19'a yakalandığını belirten Serin, tedavilerinin 14 gün evde sürdüğünü anlattı.

Serin, hastalık sürecinin zorlu geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Önce kızıma bulaştı, sonra ben ona bakmak için hastaneden izin aldım. Kızıma bakarken bütün izolasyon kurallarına uydum ama yine de bana da bulaştı. Eşim bedensel engelli ve kronik hastalığı olduğu için hemen evden gönderdik, başka bir yerde izolasyona aldık. İki kızım var ve yaşları küçük, hasta olduğum sürede onlara bakmak zorundaydım. İlk birkaç günü çok ağır geçirdim, kalkacak halim yoktu ama çocuklar 'Acıktım' deyince kalkmak zorundaydım, onların varlığı bana güç verdi. Bende koku kaybı vardı, tat kaybı olmadı. Korkunç bir baş ağrısı ve kas ağrıları oldu, yerimden kalkamadım. Hastalığın ikinci günü benim için çok zor geçti. Yıllardır hemşireliğin verdiği yorgunluktan dolayı kas ağrılarım var, arkadaşlarım sorduğunda da diyordum ki 'Kovid-19 olursam herhalde benim zaten kaslarım ağrıyor fark etmem bile.' ama öyle değilmiş, yani bu Kovid-19'un yarattığı bütün vücudun ağrısı çok farklıydı, ben onun farkını hissettim. Astım hastasıyım zaten, ikinci gün akşamında tomografim çekildiğinde akciğerlerimde izler vardı."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ