Mevsim geçişlerinde beslenme ve uyku düzenine dikkat

Sağlık 5.10.2017 11:48:16 0
Mevsim geçişlerinde beslenme ve uyku düzenine dikkat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.10.2017 11:48
Mevsim değişikliği ile birlikte vücuttaki hormonların değişmeye başladığını aktaran Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Budunoğlu, Vücut ısı ve nem dengesini sağlamak için bu dönemde alınması gereken tedbirlerden en önemlilerinin beslenme ve uyku düzeni olduğunu ifade etti.
Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Budunoğlu, kronik hastalığı olanların mevsim geçişlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte birçok hastalığı tetikleyen soğuk havalara ve mevsim geçişlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Budunoğlu, özellikle kronik hastalığı olanların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Sonbahar dönemine geçişlerinde insan vücudundaki ısı ve nem oranının değiştiğini belirten Dr. Budunoğlu, “Bu mevsimde özellikle kronik hastalığı olan yaşlılar, hamileler ve çocuklar bundan daha sık etkileniyor ve bu grupların beslenmesi daha çok önem arz ediyor. Vücut ısı ve nem dengesini sağlamak için bu dönemde almamız gereken bazı tedbirler vardır. Bunlardan en önemlileri beslenme ve uyku düzenidir. Mevsim değişikliği ile birlikte vücudumuzdaki hormonlar değişmeye başlıyor. Doğru beslenmede A,C ve E vitaminleri, omega 3, omega 9 gibi yağ asitlerinden zengin besinlerden beslenmek yaşlılar, hamileler ve çocuklar için önem arz ediyor. Bu vitaminlerin olduğu ürünleri sayacak olursak, muz, süt, erik, ceviz, domates ve son dönemlerin popüler içeceği olan kefir’in tüketilmesi gerekiyor” dedi.
Mevsim geçişlerinin daha rahat atlatılması için temiz havada en az 10 bin adım kadar yürüyüş yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Budunoğlu, “Vücut oksijenini arttırmak içinde günde en az temiz havada yürüyüş yani 10 bin adım atmak mevsim geçişlerini rahat ve hastalıksız atlatabilmek için almamız gereken tedbirlerin başında geliyor. Bunun haricinde saydığım kronik hastalığı olan yaşlı, hamile ve çocuklarda gribal enfeskiyon sonucunda vücut direnci eğer düşükse, beslenme ve uyku düzenine dikkat edilmezse üzerine bakteriyel enfeksiyonların binmesiyle Zatüre’ye kadar götürme durumu söz konusu olur” diyerek bilgi verdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ