Malatya’da ev karantinasına uymayan 10 kişi yurtlara yerleştirildi

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ, KENTTE YENİ TİP KORONA VİRÜS KAPSAMINDA EV İZOLASYON KURALINA UYMAYAN 10 KİŞİNİN YURTLARDA KARANTİNAYA ALINDIĞINI BELİRTEREK MALATYA İÇİN KRİTİK SÜRECİN HALEN SÜRDÜĞÜNÜ BU NEDENLE VATANDAŞLARIN KURAL

Sağlık 17.09.2020 14:31:58 0
Malatya’da ev karantinasına uymayan 10 kişi yurtlara yerleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2020 14:31

Malatya Valisi Aydın Baruş, kentte yeni tip korona virüs kapsamında ev izolasyon kuralına uymayan 10 kişinin yurtlarda karantinaya alındığını belirterek, Malatya için kritik sürecin halen sürdüğünü, bu nedenle vatandaşların kurallara mutlaka uyması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığının ’Korona virüs denetimleri’ genelgesi kapsamında Malatya’da Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ve protokol üyeleri denetim gerçekleştirdi. İş yerlerine tek tek giren Vali Baruş, maske, hijyen ve mesafe konusunda esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ticari taksileri de denetleyen Baruş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerin temel amacının kentte korona virüsün yayılma hızını düşürmek olduğunu ifade etti. Malatya’da maske takma farkındalığının her geçen gün arttığını ifade eden Vali Baruş, kent genelinde 500’ün üzerinde denetim ekibiyle sürekli denetim gerçekleştirdiklerini söyledi. Ancak sadece denetimle bu salgının önüne geçilemeyeceğini de dile getiren Baruş, bu noktada halkın da gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini, aksi takdirde virüsü yakın zamanda atlatamayacaklarını söyledi.

Malatya için korona virüsle mücadelede kritik sürecin halen sürdüğünü kaydeden Baruş, “Buradan vatandaşlara duyurmak istiyorum. Lütfen sosyal hayatınızdan biraz fedakarlık yapın. Özellikle gençler, ve çocuklar gereksiz yere sokaklarda dolaşmasın, kalabalık ortamlara girmesin. Kalabalık ortamlar gerçekten büyük risk içeriyor, hastalığın bulaşma riski bu sıralar çok yüksek. Sokakta aldığımız virüsü ailemize götürerek çok üzücü sonuçlar yol açabiliyoruz. Ortalık yerde boş yere dolaşanları görünce üzülüyorum. Çünkü işi gücü olmadan sokaklarda kalabalık oluşturmanın aynı zamanda işi gereği çıkan insanlara da hastalığı bulaştırma açısında risk içeriyor" ifadelerine yer verdi.

Kentteki hastanelerde şu anda önemli bir yoğunluk olduğuna dikkat çeken Vali Baruş, “Pandemi polikliniğinde uzun kuyruklar var, lütfen hastaneye düşmeden önce bu kurallara uyarsak hastaneye gitmek zorunda kalmayız. Yakınlarımızı kaybederek üzülmeyiz. Halen bu salgınla mücadele gerçekten can siper hane mücadele eden sağlık görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlara uyarılarını sürdüren Vali Baruş, “Aile ziyaretlerini, yemek davetleri, bir araya gelmeleri bir müddet kesinlikle keselim” ifadelerine yer verdi.

Hastanelerde testi pozitif çıkan vakaların evlerine götürülmesi amacıyla 10 araçlık bir ekip kurduklarını ve bu vakaların toplu araçlar yerine bu araçlarla evlerine bırakıldığını da belirten Baruş, karantinada olması gereken vakaların denetimlerinin sürdüğünü söyledi. Denetimler sırasında evlerinde bulunmayan vakaların tespit edilerek, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne bağlı yurtlarda zorla karantinaya alındığını dile getiren Vali Baruş, uygulama kapsamında 10 kişinin bu şekilde izole edildiğini de açıkladı.

Bir basın mensubunun, kurallara uymayanlara kesilen cezaların caydırıcı olup olmadığını sorması üzerine Vali Baruş, “Caydırıcı olup olmadığını Maliyeden gelen tahsil makbuzlarını görünce görürler. Şu anda tahsilata geçildi, bu kesilen cezaların tamamı tahsil edilecek. Yani maske takmamaktan 900 TL, sosyal mesafe kuralına uymamaktan 3 bin 180 TL alınıyor. Yine kurallara uymayan iş yeri sahibi, esnaflardan aynı şekilde idari para cezası ve kapatmalar oluyor. Bu kapatma cezası kesinlikle uygulanacak, mahalle düzeyinde bunu uygulamaya gideceğiz. Eğer bu kurallara uymamakta inat edenler varsa, toplum sağlığını tehdit etmeye devam edenler varsa bunun sonucuna katlanacaklar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ

YAZARLAR