Malatya’da Covid-19 vakaları artıyor

Korona virüs vakalarının her geçen gün arttığı Malatya’da yoğun bakım doluluk oranları da oldukça yüksek seviyelere çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, günlük 30’a yakın vakanın yatışının

Sağlık 9.04.2021 11:28:45 0
Malatya’da Covid-19 vakaları artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2021 11:28

Korona virüs vakalarının her geçen gün arttığı Malatya’da yoğun bakım doluluk oranları da oldukça yüksek seviyelere çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, günlük 30’a yakın vakanın yatışının yapıldığını belirterek vatandaşları tedbirler konusunda uyardı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, son günlerde artan vaka sayıları ile birlikte hastanelerine başvuru sayılarında da ciddi bir artış yaşandığını dile getirdi. Günlük korona testi başvurusunun 150’den binin üzerine çıktığını belirten Aktürk, yoğun bakım ve servislerdeki doluluk oranının da bir hayli artığına dikkat çekti. Şu anda 5’inci yoğun bakımın da dolduğunu ve 6’ncı yoğun bakımı açtıklarını ifade eden Aktürk, 24 saatte 30’a yakın hastanın Covid-19 tanıtısı ile hastaneye yatışının yapıldığını ifade etti.

Korona virüs (Covid-19)’a dair tüm parametrelerde hızlı bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Aktürk, vatandaşları uyararak kurallara uymamaları konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Prof. Dr. Aktürk, aşı sürecinin halen devam ettiğini ve bu süreç tamamlana kadar alınan tedbirlere birebir uyulması gerektiğinin altını çizdi. Malatya’da son dönemde vakaların ciddi olarak artış gösterdiğini ve bu doğrultuda vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Aktürk, özellikle toplu olarak bir araya gelinmesi gibi etkinliklerden de kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Önümüzün Ramazan ayı olduğunu ve bu nedenle de toplu iftar ve sahur yemeklerinin de virüsün yayılımını arttıracağına işaret eden Aktürk, “Şu an bu artışı virüs de 3. dalga kabul edersek en hızlı artış periyodu bu dalga da gözlemleniyor. Son alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının etkisi henüz görülmedi” dedi.

Aşı olanların virüse enfekte olabileceğini de dile getiren Başhekim Aktürk, bu nedenle aşılandıktan sonra da aynı korunma tedbirlerine devam edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ