Malatya’da 90 bin doz aşı yapıldı

Korona virüs aşısının uygulanmaya başlaması ve alınan sıkı tedbirlerin netice vermesi sonucu Türkiye 1 Mart’ta yerinde karar dönemi ile kademeli olarak normalleşme sürecine girecek. Malatya’da da nüfusun yüzde 60’ının aşılandığ

Sağlık 26.02.2021 11:33:41 0
Malatya’da 90 bin doz aşı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2021 11:33

Korona virüs aşısının uygulanmaya başlaması ve alınan sıkı tedbirlerin netice vermesi sonucu Türkiye 1 Mart’ta yerinde karar dönemi ile kademeli olarak normalleşme sürecine girecek. Malatya’da da nüfusun yüzde 60’ının aşılandığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kısıtlamaların kalkıp kalkmayacağının vaka sayılarına bağlı olduğunu söyledi.

Türkiye korona virüs tedbirlerini gevşetmeye hazırlanıyor. Korona virüs aşısının uygulanmaya başlaması ve alınan sıkı tedbirlerin netice vermesi sonucu 1 Mart’ta yerinde karar dönemi ile kademeli olarak normalleşme sürecine girilecek. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun belirleyeceği kriterlere göre normalleşmenin başlayacağını ifade ederek "İller risk sıralamasına sokulacak ve ona göre normalleşme uygulanacak. Malatya hangi risk gurubunda olursa ona göre normalleşme olacak" dedi.

Malatya’daki vaka sayılarını açıklayan Bentli, son dönemde bir artış olduğunu ancak bunun kaygı edilecek boyutta olmadığını belirtti. Bentli, "Malatya’da ilk haftalık vaka sayısı açıklandığında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 40,9 iken daha sonraki hafta 44,3 oldu. Tabi ki bu artış çok önemli değil ama vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması lazım" ifadelerine yer verdi.

Malatya’daki aşılanma çalışmaları hakkında da konuşan Bentli, "Aşılanmada iyiyiz, son günlerde biraz yavaşladık ama aşı sayısı elbette artacak. Şimdiye kadar 90 biz doz aşı yaptık. Bunun 74 bini ilk doz, 16 bini ikinci doz aşı" şeklinde konuştu.

Müdür Bentli, vatandaşlara rehavete kapılmamaları yönünde de uyarılarda bulundu, "Sokaklarda son zamanlarda bir yoğunluk var. Havalar düzeliyor bu bir rehavete neden olabilir, vatandaşlarımız lütfen çok dikkatli ve tedbirli olsunlar" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ